Водещи

петък, 27 юни 2014 г.

Къщата, или по-доброто място за живеене

къща в града
Много хора може би имат свое мнение по въпроса кое е по-доброто място за живеене в градски условия и неговото мнение вероятно се базира на личните му виждания и предпочитания. Ако сравним безпристрастно тези два вида имоти, обаче ще открием, че отново победител е къщата пред апартамента.

Предимството, което къщата винаги ще има пред всеки вид съжителство под един общ покрив с най-различни, непознати и често неприятни хора е неоспоримо. Че кой не би желал да затръшне външната порта на имота си и по този начин да остави отвън всички изнервени мърморковци зад гърба си? Кой би искал всеки ден да го тормозят несъобразителни съседи, непознаващи правилата за съжителство с други хора?

 Кой би искал да плаща за общи части, които понякога дори не ползва или пък  се стопанисват безотговорно ? Кой не би желал да може да променя интериора и екстериора в своя дом, когато и както пожелае ? И кой не би желал да има собствено парко място или дори гараж, за който няма да се налага да воюва всеки ден.

За да бъдем обективни трябва да изтъкнем и предимствата на няколкото собствени стаички, които притежаваме под общия покрив на един жилищен блок. Те се изчерпват с това, че тези няколко квадратни метра недвижим имот се поддържат по-лесно  и с по-малко средства, отколкото една дори и малка градска къща. Да не забравяме и предимството на по-добрата инфраструктура в жилищните комплекси, където достъпът до училища, градини и градски транспорт е по-добре застъпен. Общата равносметка, обаче сочи, че къщата винаги  е била и  ще бъде предпочитаното от повечето хора място за живеене.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate