Водещи

събота, 25 януари 2014 г.

Качества на добрия агент недвижими имоти

Агент недвижими имоти

За бъдеш добър агент недвижими имоти, трябва да разполагаш с редица важни умения, като например решителност и подход към клиентите. Понякога  агентите, които са прекалено амбицирани да помогнат на купувача или продавача, стават доста нахални и дразнещи. Ако желаете да подобрите професионалните си отношения с клиентите, вижте някои неща, които можете да промените.

Бъдете открити

Въпреки, че изглежда лесно за постигане, всъщност това далече не е така. Един агент по недвижимите имоти контактува с много различни хора, и трябва да знае как да подходи към всеки един от тях. Научете се да спазвате някакви граници в отношението си. Когато някои Ви наеме, той очаква да получи искрено мнение. Това не означава, че само и само да се харесате на клиента, трябва да се съгласявате с всичко, което той казва. От друга страна, не се опитвайте да натрапвате мнението си, защото сте сигурни в правотата си.

Толерантност

Както вече споменахме, на пазара с недвижимите имоти, ще трябва да комуникирате с най-различни хора, всеки от които отличаващ се със специфични черти на характера. Не бъдете прекалено нахални и натрапващи се с мнението и съветите си. Когато помагате на клиент, стремете се да бъдете максимално спокойни, за да не си навлечете неприятности. Една сделка с недвижим имот отнема доста време. Често може да ви се случи купувачът или продавачът да се умори от всичко това и да започне да губи самообладание. Не го правете и вие, влезте в неговото положение и запазете спокойствие. Това със сигурност ще успокои и клиента, в по-малка или по-голяма степен, в зависимост от характера му.

Следете пазара

Когато при вас дойде клиент, който иска да си купи къща или апартамент,  вие трябва да сте подготвени с полезна информация. Познавайки добре пазара на недвижими имоти е важно, но освен това е добре да знаете и какъв е квартала, в който се продава жилището, какви училища, болници и други институции има в него. За продавачите тази информация също е важна, защото въз основа на нея, по точно могат да определят цената.

Умения за водене на преговори

Това е едно от най-важните качества на добрия брокер. То го отличава от останалите, а конкуренцията между агентите винаги е и ще бъде ожесточена. За да успеете в този бизнес, трябва да усъвършенствате тези си качества. Със сигурност достигането до идеални за вашия клиент параметри на сделката е трудно, без значение дали е купувач или продавач. Отсреща ще имате човек, който също има своите интереси и ще ги отстоява до край.


Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate