Водещи

понеделник, 27 януари 2014 г.

Рискът при търговските имоти

търговски недвижими имоти

Търговските недвижими имоти не се използват за живеене, а са предназначени за развиване на търговска дейност в тях. В тази категория спадат различни видове обекти, като например търговски центрове, молове,  места за отдих и развлечения, и общо взето всички места, насочени към крайния потребител . В сравнение с един жилищен комплекс, търговският  имот има потенциал за по-висока възвръщаемост на инвестициите, но в същото време рискът също е по-голям . При една мащабна инвестиция в подобен тип обекти, рискът нараства още повече.

Основната разлика между закупуването на жилищен и търговски имот е целта на сделката. Втората категория се разглежда изцяло като инвестиция с цел печалба, докато апартамента или къщата са предназначени за живеене в тях. За да бъде рентабилна инвестицията и рискът да е сведен до минимум е необходим задълбочен анализ на факторите, които оказват влияние върху бъдещия успех на обекта.

Нужно е да се изгради цялостна стратегия за развитие, да се предвидят всички последващи разходи, както и да се имат предвид непланувани такива. Освен това, е добре да се прецени какъв интерес ще има към стоките и услугите, които ще се предлагат в търговския имот. Друго, за което е хубави да се помисли, е колко време ще бъде необходимо за да започнат вложените средства да бъдат възвръщани. За всичко това трябва да бъдат използвани услугите на доказани специалисти в областта на маркетинга, проучванията, експерти за анализ на риска, защото това е най-важната част от целия план. Едва ли някой инвеститор иска да вложи милиони в нещо, което няма бъдеще.

Развиването на търговски имот е дълъг процес, който изисква много големи вложения, но при правилен подход към ситуацията, в бъдеще печалбите могат да бъдат повече от задоволителни. Определено този бизнес не е подходящ за хора, които търсят бърза печалба и нямат необходимото търпение за резултати. Обикновено инвеститорите са хора, които мислят в перспектива и следват определена стратегия.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate