Водещи

понеделник, 27 януари 2014 г.

Как да освежим новия си дом


Ако наскоро сте се нанесли в нова къща, където подът е навсякъде с ламинат, а стените са боядисани в еднакъв цвят във всички помещения, най-вероятно ще искате да внесете малко собствена идентичност и стил. Все пак това е новият ви дом и трябва да се чувствате комфортно в него. Не е задължително всичко това да ви струва прекалено много пари. Без значение дали искате напълно да пребоядисвате всички стаи или просто да внесете малко свежест в къщата, дори няколко нови мебели могат напълно да променят облика на мястото, където живеете. Ето няколко съвета как да постигнете това.

Всекидневната

Тази стая трябва да бъде наистина уютна, защото в нея ще прекарвате повече време заедно с приятели и семейството . Често големите холове могат изглеждат празни и без собствен стил, а малките всекидневни бързо се оказват препълнени с всякакви украшения. Идеалният хол представлява баланс между пространство, мебели, обзавеждане и лични вещи. Как да придадете малко свежест на това място – купете си възглавнички за дивана например. Те могат да бъдат в същата цветова гама или пък по-разчупени, в зависимост от вкуса ви. Поставете настолни лампи в ъглите – те винаги вдъхват спокойствие и уют в дома. Студеният паркет или ламинат ще изглеждат по-меко, ако върху тях поставите килим с дълъг косъм.

Спалнята

За спалнята не е необходимо кой знае какво обзавеждане, но за спокойни и сладки сънища можете да вложите малко старание и въображение. Купете си чудесни чаршафи, завивки и удобни възглавници, които да внесат комфорт в леглото. Сложете на прозореца красиви завеси, които да не пропускат слънчевите лъчи, когато искате да си дремнете през деня, или пък до късно през уикенда. И за тази стая можете да си вземете релаксираща нощна лампа.

Банята

Баните в почти всички къщи изглеждат еднакво – плочки, мивка, душ, вана, все стандартни неща. Вие обаче можете да придадете идентичност на това помещение. Изберете кърпи и хавлии, които пасват на цветовете в банята. Същото важи и за изтривалката на пода. Ако душът е преграден с перде, можете да потърсите също нещо свежо като цвят. В специализираните магазини се предлагат и доста интересни орнаменти, като черупки и други украшения, които със сигурност ще впечатлят гостите, които дойдат да видят новия ви дом.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate