Водещи

неделя, 26 януари 2014 г.

Как да продадем къщата си бързо

Продажба на къща

Ако имате къща за продан и искате възможно най-бързо да осъществите сделка, най- важното нещо, което трябва да направите, е да тя да бъде представена пред широк кръг потенциални купувачи . Има доста начини да постигнете това. Можете да разлепите обяви из района, да я регистрирате онлайн в специализирани сайтове, да разкажете на приятели и познати за намеренията си, като биха могли да ви препоръчат на някой който има нужда от нов дом.

Основното, което трябва да имате предвид, е че къщата Ви трябва да изглежда атрактивно в очите на купувачите, нужно е да я представите по такъв начин, че те сами да я пожелаят. Ето защо рекламата е ключов момент в продажбата. Ако например поставите табела „Продава се” пред къщата, едва ли ще стигнете до сделка в близките месеци и дори години. Защо – много малко хора ще я видят, а е и доста вероятно случайните минувачи дори да не и обърнат внимание. В тази статия ще ви преставим няколко важни фактора за бърза и успешна продажба на имот.

Независимо дали продавате или купувате къща, онлайн присъствието е важен фактор в този бранш. В модерния свят, технологиите са неразделна част от живота ни. Много по-лесно е за купувача да потърси различни варианти в интернет. Това ще му спести доста време и разкарване от къща на къща, за да види за какво точно става въпрос. Онлайн търсенето на имоти представлява голям процент от общото търсене. За това, вие като продавач, трябва да се възползвате от това, като публикувате  къщата си в поне няколко различни сайта за покупко-продажба на недвижими имоти.

Бързата продажба е важна, защото дори да сте ремонтирали и освежили дома, той няма да издържи дълго в това си състояние. Когато няма живущи в къщата, а вие живеете на голямо разстояние от нея и нямате възможност да я поддържате, тя ще става все по-неатрактивна с времето. Причина за това може да бъдат например климата – къщата започва да прихваща плесен, градината се занемарява, събират се всевъзможни боклуци, разнасяни от вятъра. Можете периодично да плащате на фирма, която да извършва почистване, но това вероятно ще ви струва скъпо. Когато един купуваче дойде на оглед, той ще иска да види наистина приятно и уютно място за живеене, а не занемарена постройка. Винаги насрочвайте среща за оглед с потенциалния купувач поне след няколко дни, за да имате време да отстраните всякакви козметични проблеми.

Важно е да сте прибрали всички лични вещи, като оставите само основните мебели и покъщнина. Едва ли на някой ще му е интересно да гледа снимките ви със семейството на планина или пък кичозни украшения, които вие смятате за много красиви, но всъщност са признак за лош вкус. Не забравяйте банята и тоалетната – какво би си помислил човек ако завари четките ви за зъби на огледалото? Все пак къщата трябва да е във вид, който подтиква към покупка, човек да си каже – това е моето място, новият ми дом. Опитайте се да постигнете точно това, да не покажете, че това място е освободено от предишния си собственик.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate