Водещи

събота, 25 януари 2014 г.

Къща за продан - съвети преди покупка

Къща на морето

Къщата е неразделна част от живота ни – целият стрес и умора неусетно изчезват, когато в края на работния ден се прибираме в дома си, който е пълен с спокойствие и уют. Малко са щастливците обаче, които могат да се позволят къща в града или на брега на морето например. Ако вие обаче сте един от тях, и в момента си търсите къща, е добре да направите списък с нещата, от които вие и семейството ви имат нужда. Това ще ви спести много време, а също така директно ще се насочите към реалистични като оферта къщи, вместо такива, които са извън планирания бюджет.

Градските къщи струват доста по-малко, в сравнение с такива, разположени в курортна зона на морето или в планината например. В някои градове се продават къщи, които могат да се превърнат в печеливша инвестиция. Те не се водят като курорти, но доста хора ги посещават заради интересните забележителности и едно семейство би предпочело да отседне там, защото ще се чувства у дома си и може да се възползва от различни екстри, които няма да може да намери в хотел. Освен това цената почти винаги ще бъде по-ниска.

В наши дни е доста трудно да се възползваш от ипотека, но за тези, които бъдат одобрени,  би бил чудесен момента да закупят имот. Търсете къща, която едновременно отговаря на  вашите изисквания както като инвестиция за бъдещето, така и като място, където можете да живеете спокойно и комфортно. Преценете какви средства можете да отделите и се свържете с ипотечен брокер, за да разберете какъв кредит ще можете да използвате и колко ще плащате като месечни вноски.

Разберете кой е собственика на къщата за продан и колко спешно иска тя да бъде продадена. В някои ситуации можете да се договорите за доста по-ниска от реалната цена. Дори да има нужда от ремонт или допълнителна инвестиция в обзавеждане и освежаване, ако самата къща се намира на хубаво място и цената и не е толкова висока, винаги си струва да проучите колко точно ще трябва да вложите и каква възвръщаемост ще имате. Само така може да сте сигурни че покупката на къща е оправдана и ще спечелите от нея.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate