Водещи

събота, 25 януари 2014 г.

Какво да гледаме, преди да наемем апартамент

Апартамент под наем

Когато решите да се преместите в нов апартамент, вие не търсите просто покрив над главата си, но и място, където можете да живеете щастливо. Той трябва да бъде уютен и удобен, което не означава единствено добре обзаведен и с точно разпределение на пространството. Хората често се объркват от всички неща, които дадено жилище предлага и не могат точно да преценят от какво точно имат нужда и дали това, което гледат отговаря на техните изисквания. Ето няколко съвета за това на какво да обърнете основно внимание, преди да наемете апартамент:

Кварталът

Задължително проучете квартала, в който се намира апартамента. Нещата, които следва да разучите са чистотата, съседите и пи тяхното поведение, дали е прекалено шумно, гледката от имота и други. Проверете какви магазини и институции има наблизо в района, разпитайте живущите в квартала за повече подробности. Дори един апартамент да е добър сам по себе си, ако не се намира на комфортно място, той не би ви свършил особена работа.

Наемът

Едно жилище може да бъде наето за определен период от време. Прочетете внимателно договора за наем, и обсъдете всичко, което Ви интересува със собственика. Не се притеснявайте да задавате всякакви въпроси, особено ако нещо не ви е ясно. В противен случай може да се стигне до неприятна ситуация, когато например сте обсъждали една цена, а се подписвате под доста по-висока в споразумението. Освен цената, другото много важно нещо е срока на договора, уверете се, че сключвате сделка за период, който Ви устройва максимално добре.

Щети по апартамента

Преди да подпишете каквото и да било, проверете за евентуални проблеми в жилището, като например течове, проблеми с покритието на пода или стените. Ако забележите нещо подобно, задължително информирайте собственика. Освен, че в добрия случай наемодателя ще отстрани тези проблеми, но и по този начин ще си спестите необосновани разходи след време, тъй като няма как да докажете, че не вие сте нанесли тези щети по апартамента.

Други услуги

Преди да решите да се нанасяте, вижте какви допълнителни услуги предлага апартамента. Освен задължителните ток и вода, може да бъде важно за вас да има прекарана кабелна телевизия, интернет или парно. Вижте как стоят нещата и с почистването на входа, извозването на боклука и други елементарни хигиенни условия.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate