Водещи

събота, 25 януари 2014 г.

Студио или едностаен апартамент?

Спалня

Когато  търсите апартамент, който да вземете под наем, трябва да проучите доста неща , така че да изберете най-добрият вариант. Размерът на жилището изцяло зависи от броят членове на домакинството, което ще живее в него. Ако смятате да живеете сами, можете да си спестите доста пари, като наемете едностаен апартамент, вместо нещо по-голямо като квадратура. Разликата в цените на наема при малките, средни и големи апартаменти е сериозна. Няма смисъл да плащате допълнително за нещо, от което няма да се възползвате максимално. Парите, които ще спестите, може да бъдат използвани след време за покупка на собствен имот.

Апартаментите тип студио, са доста опростени и не изискват кой знае какви усилия и разход за да бъдат обзаведени. Няма да имате нужда да купувате кой знае колко мебели, за да запълните евентуални празни пространства. А и няма да имате нужда от такива, така или иначе, понеже ще живеете сами. Освен, че тяхната цена е доста ниска, няма да ви се наложи дори да влагате собствени средства, за да го направите по-комфортен за живеене.

В случай обаче, че вече имате закупени доста мебели, ще ви се наложи да наемете по-голям апартамент, за да ги съберете. Апартаментите с отделна спалня предоставят достатъчно място, където да разпределите личните си вещи и покъщнината. Самостоятелната спалня винаги е за предпочитане, това ви гарантира спокоен личен живот. Да, наемът ще бъде малко по-голям, но парите определено си струват, като се има предвид всички тези предимства.

След като решите какво точно ще ви трябва, можете да се консултирате с брокер, който може да ви предложи различни варианти. Обикновени агенциите за имоти винаги разполагат с множество опции, от които потенциалния наемател може да избира. Преди да подпишете договор за наем, направете оглед на място, за да се запознаете лично с условията за живеене в апартамента. Едва когато сте сигурни, че правите правилния избор, можете да мислите за нанасяне.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate