Водещи

четвъртък, 25 май 2023 г.

Съвети за избор на мебели за баня: нека направим банята приятно място за почивка

Съвети за избор на мебели за баня: нека направим банята приятно място за почивкаМебелите за баня осигуряват естетика, съхранение и функционалност. Те са големите герои на стаята, която се преобразява с нов стенен модул или спомагателен модул. Но как да изберем правилните мебели за баня, чрез които помещението ще изглежда чисто, спретнато и подредено?

Как да изберем добра шкаф с мивка?

- Шкафът образува идеален ансамбъл с умивалника и огледалото. Тенденциите са толкова разнообразни, че със сигурност ще намерите идея, която да отговаря на личния ви вкус и на наличното пространство в стаята. Настоящата тенденция е за мебели с прави линии и конструкция с две или три чекмеджета. Моделите с панти имат по-малко визуално тегло. Затова те се вписват идеално в малки бани. Въпреки че това е модерен подход, има алтернатива, която също визуално увеличава пространството на стаята: мебелите с високи крака са много елегантни.

- На мода са и отворените шкафове, които се съчетават добре с кошници за съхранение. Те имат отворена структура, която разкрива предметите в различните отделения. От друга страна, заслужава да се отбележи, че някои мебели интегрират тази дизайнерска тенденция с чекмеджета и врати. И накрая, ако търсите шкаф за баня с двоен умивалник, мебелите също трябва да са съобразени с тази това.

Измерване на мебелите

Размерите на избраното обзавеждане трябва да са напълно съобразени с наличното пространство в банята. Особено внимание трябва да се обърне на свободното пространство, тъй като то улеснява движението. И отварянето на врати и чекмеджета. Има един факт, който не бива да остава незабелязан при избора на продукта. Каква е дълбочината на шкафа? Потърсете повече информацията, преди да направите покупка. Това означава, че е от съществено значение ширината на шкафа да съответства на дължината на стената, на която е разположен. Дълбочината му обаче трябва да поддържа баланс с характеристиките на контекста.

Цвят и стил

Що се отнася до стила на помещението, уверете се, че естетиката на избраните дизайни съответства на вкусовете и цялостния дизайн на банята. Мебели с прави линии и тъмни тонове се съчетават идеално със съвременна баня. Дървени или с дървесен вид модели ще подхождат на винтидж баня. Елементите с метално покритие са идеални за декориране на баня в индустриален стил. Искате да изберете мебели за стая със скандинавска визия? Шкафовете в бяло или други светли тонове са топли и уютни.

Светлите мебели изглеждат чудесно както в големи, така и в малки бани. От друга страна, шкафовете в тъмни цветове не изглеждат толкова привлекателни в помещение с ограничено пространство.

Как да изберем спомагателни мебели

Ансамбълът на банята се допълва от други помощни елементи, които придават естетика и място за съхранение. Например шкаф  колона е особено практичен: той е широк само няколко сантиметра и е съобразен с височината на стената. Поради тази причина това предлага решение за съхранение в малка стая.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate