Водещи

четвъртък, 22 септември 2022 г.

Калъфи за мека мебел и трапезни столове – начин да обновите мебелите без да харчите много пари

калъфи за мека мебел

Идеята да внесете съществени промени в интериора е чудесна възможност да поставите ново начало, да се разведрите и дори да се избавите от депресия. Сменили сте тапетите, пренаредили сте мебелите, може би сте подменили осветлението и закупили нов килим... Но сега старият диван изобщо не се вписва в обстановката, а закупуването на нов не влиза в плановете ви. Какво да правите?

Има бърз начин да актуализирате меката мебел без особени усилия и разход на средства. Не е нужно да се лишавате от любимия си удобен диван или фотьойл, просто си купете еластични калъфи за диван, фотьойли и дори за трапезните столове. Какво представляват калъфите за мебели? Ще разберете в следващите редове.

Какво представляват калъфите за мека мебел?

Калъфите за дивани и фотьойли се изработват от специална, силно еластична материя. В състава на плата влизат полиестер и спандекс. Това е микрофибър с голяма разтегливост, който не избелява, дори при често пране. Покритията са предназначени за двуместни, триместни и четириместни дивани, както и за ъглови модели.

Благодарение на специалния им дизайн, те са универсално покритие, подходящо за мебелни изделия с различна форма и дизайн. Има дори калъфи за дивани и кресла без подлакътници. Фиксирането им върху мебелите е изключително лесно, като в процес на тяхното използване материята не се размества и образува гънки. Това се дължи на специалните фиксатори, включени във всеки комплект.

Свойства на калъфа за диван

Калъфът има повече от една функция, поради което се смята за чудесно универсално решение. С помощта на такова покритие можете да промените напълно визията не само на мебелния продукт, но на цялото помещение. Тази група домашен текстил се предлага в разнообразие от цветове и десени – от семпли и едноцветни, до супер атрактивни с големи и по-дребни щампи.

Освен, че трансформира напълно облика на интериора, калъфът защитава фабричната дамаска на меката мебел. Предпазва я от замърсяване, износване, избеляване и дори от ноктите на домашните любимци. В случай че космите на кучето или котката са сериозен проблем, с редовно изпиране и дори само изтупване на калъфа ще можете да поддържате отлична хигиена в дома.

Калъфът е най-доброто решение, ако върху любимата ви мека мебел вече са се появили неприятните следи на дългогодишното използване. С него лесно ще скриете избелели и протрити участъци, а също и грозният цвят, който може и да е бил много актуален преди около 20 години, когато сте закупили дивана.

Как да се снабдите с нужния ви калъф?

До неотдавна единствената опция за промяна на мебелната дамаска бяха ателиетата за претапициране на мебели. Това беше сравнително скъпа и бавна операция, по време на която холът ви не би могъл да ви предложи удобно местенце за релакс пред телевизора. Днес калъфите са бързо и лесно решение. В миналото се ушиваха по поръчка според размерите на мебелните изделия, а днес се продават готови.

Чудесно място за покупка на калъфи за дивани, фотьойли и столове е онлайн магазин Pilo.bg. Разнообразието от варианти за всеки тип мека мебел ще ви изненада много приятно. Цените на калъфите, предлагани в този магазин, са изключително достъпни, а качеството им – великолепно. Можете да си спестите всички усилия, поръчвайки нужното ви покритие онлайн.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate