Водещи

понеделник, 18 април 2022 г.

Какво е важно да знаем за ролетните врати?

Старите двукрили порти за гаражи, халета и складове вече са отживелица. Те бяха заменени от по-качествените и естетически по-красиви щори. Какви са техните особености, монтаж и експлоатация, какви са начините за задвижване на ролетните врати и кое ги прави толкова предпочитани според G-Fenster?

Какви са особеностите и предимствата на ролетните врати?

Най-основното предимство на съвременните предложения е тяхната устойчивост на взлом и физически повреди. Съставени са от отделни секционни метални ламели, свързани в едно гъвкаво платно, осигуряващо надеждна защита срещу вандализъм. Ролетните врати не изискват редовни и специални грижи и поддръжка. Разнообразието от цветове, включително и стандартният бял цвят, дават възможност за избор на подходящ нюанс, който най-добре и органично се вписва в общия интериорен и екстериорен проект на сградата.

За отварянето на ролетните врати се изисква специален инструмент, което ги прави трудни за преодоляване от крадците, а отварянето им е доста шумно, което привлича вниманието на околните. Те са с доста продължителен експлоатационен живот, особено при извършване на елементарна поддръжка като почистване и смазване.

Къде намират приложение и тяхната експлоатация?

Често се използват за гаражни щори, за вътрешни и външни входни ролетни врати. Срещат се в различни търговски и индустриални обекти и производствени халета. Осигуряват повишена сигурност и безопасност на помещението. Има възможност за покупка на готови решения, както и на изработка по поръчка и монтаж с индивидуални размери. Съществуват начини за бързо самостоятелно определяне на размерите чрез онлайн калкулатор и възползване от специализиран производител за изработването им. 

Начините за отваряне и затваряне: автоматични, чрез електрически мотори и дистанционно управление или ръчни – чрез използване на физическа сила.

Често са предпочитани на местата, където липсва достатъчно пространство. В този случай при отваряне ламелният секционен панел се огъва на 90 градуса и се плъзга по протежение на тавана.

Какви отделни разновидности има?

Сред отделните видове ролетни врати на пазара доста често се срещат:

  • ветроустойчиви – осигуряват устойчивост на силен вятър и са базирани на ламелни елементи, оформящи платно, което се навива в кутия, стояща в горната част на конструкцията. Намират приложение в гаражи и входни преходи;
  • перфорирани – имат многобройни перфорации, осигуряващи ясна видимост отвън и се използват предимно за търговски обекти;
  • с термоизолация – във вътрешността на своите профили имат допълнителен топлоизолационен материал, позволяващ запазване на положителен микроклимат в помещението.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate