Водещи

събота, 17 юли 2021 г.

Топлоизолация и саниране

Всеки човек днес търси начин да бъде възможно най-благоприятно настроен към околната среда. Един от тези начини е да намали консумацията на електричество на своето домакинство като цяло.

Един от най-ефективните и трайни начини да редуцирате сметките си за отопление през зимата и за охлаждане през лятото е именно монтажа на топлоизолация. Топлоизолацията бива два вида, в зависимост от това къде се поставя, а именно:

•Външна топлоизолация – този вид топлоизолация се поставя от външната част на стените на жилището, като така запазва освен температурата и структурната му цялост от неблагоприятни атмосферни и климатични явления.

•Вътрешна топлоизолация – този вид топлоизолация се поставя в самото жилище от вътрешната страна на стените, като така понижава загубата на енергия и повишава комфорта на вас и вашето семейство.

Самата топлоизолация е част от един доста по-комплексен процес, наречен топлоизолация, който съчетава редица мерки за повишаване на енергийната ефективност, удобството и функционалността на всеки дом. Вътрешната и външна топлоизолация са на практика една от най-важните дейности при санирането на жилище или дори на цяла сграда.

Освен нея в процедурата по саниране участват и активности, като: ремонт на покриви, хидроизолация, подмяна на ВиК инсталация, смяна на електрическите структури, интеграцията на енергоспестяващи уреди, както и използването на енергия от възобновими източници за целите на домакинството.

Благодарение използването на топлоизолация вашия разход на енергия може да падне до 50-60%, а при цялостно саниране на вашето жилище, този коефициент е дори по-висок – от порядъка на 90-95%, в зависимост от разположението му.

Важно е да знаете, че тъй като има значително повишение в търсенето на двете услуги – саниране и топлоизолация са се появили множество измамници, които гледат да ви налепят най-евтините материали с най-евтиното лепило и да изчезнат там, от където са дошли.

Внимателно избирайте фирма за топлоизолация и саниране, за да не се окажете после губещата страна.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate