Водещи

петък, 2 юли 2021 г.

Бърз ремонт и освежаване на интериора със самозалепващи 3D тапети – какво трябва да знаете?

Съвременният човек бързо губи интерес към заобикалящата го среда. В дома си той иска да вижда постоянни промени и винаги различен и модерен интериор. Липсата на финансови средства и време за крупни ремонти направиха хората по-креативни. Ето защо всеки, който иска да обнови жилищното си пространство възможно най-бързо и без да харчи много пари трябва да избере актуалните днес 3D самозалепващи тапети.

3D панелите се предлагат почти навсякъде, като дори можете да си ги набавите онлайн. Едно чудесно място за покупка на такава стенна облицовка е онлайн магазин Giga. Там разнообразието от стилове и дизайни е наистина огромно, а същевременно цените са най-ниските, които ще срещнете на родния пазар.

Защо всички предпочитат тапетите 3Д?

Тапетите с триизмерен ефект успяха за много кратко време да спечелят симпатиите на купувачите. Те се използват за декорация на стените не само в жилища, но също и в заведения, офиси, салони за красота и др. Можете да ги видите дори сред декорите на филмови и театрални продукции. В какво се състои тайната на техния успех?

Хората предпочитат 3Д панелите заради очарованието на визуалния ефект в интериора, който се постига с тях. Решаваща в случая е и лекотата на инсталиране. Достатъчно е да погледнете каталога на Giga.bg, за да се уверите в огромното разнообразие от дизайни, стилове и текстури на този уникален довършителен материал. Можете да заложите на така модерния днес ефект тухла, на имитация на камък, дърво, гранитогрес и т.н.

Какво трябва да знаете, преди да използвате този продукт?

За да си осигурите максимално задоволство от новия облик на жилищното ви пространство, е добре да познавате в детайли особеностите на тази облицовка. Тя се изработва от специален полимер – вид полипропиленова пяна, на което се дължат нейните плътност и мекота. Стената може да изглежда облепена с груби и твърди камъни, но ако се ударите неволно в нея, изобщо няма да се нараните.

Панелите могат отлично да прикрият грапавини, неравности и дупки по стените. Тоест, основата не бива да бъде съвършена, както е при мазилките. Въпреки това, ще се наложи да подготвите стените, за да си гарантирате здраво и дълготрайно свързване на лепилото със съответната повърхност. Стената трябва да е чиста и суха, за да залепне тапета добре. Участъци, където мазилката е влажна няма задържат тапетите за дълго време.

Адхезивните свойства на лепилото не са под въпрос

Стенните панели с триизмерен ефект имат изключително ниско тегло. За разлика от техните аналози от гипс, стъкло и алуминий, те не се нуждаят от допълнително укрепване. Самозалепващият им гръб е обмазан със специално лепило, чиято сила на свързване не подлежи на съмнение. Лепилото се свързва здраво с всякакви стенни покрития, включително с груби и фини мазилки.

За разлика от дървените стенни панели, често изработени от лека, пореста дървесина, 3D аналозите не изискват предварителна аклиматизация. Можете да пристъпите към инсталацията им веднага. Първият панел се инсталира на подготвената и маркирана повърхност.

Препоръчваме първо да изчислите колко цели панели ще се поберат в повърхността на стената. Полимерните релефни тапети могат лесно да се режат с помощта на обикновен макетен нож. Частично нарязаните пана е най-добре да се инсталират в ъглите на стаята, където обикновено са разположени мебелите.

Този, който ще изпълни операция просто отлепва защитното фолио върху адхезивния слой и след като е поставил панела на предварително нивелирано ниво, леко го притиска към повърхността. Времето за облепяне на една права стена, без чупки и детайли за изрязване е наистина кратко.

Източник: https://giga.bg/

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate