Водещи

сряда, 19 май 2021 г.

Цветови решения за вашата баня – какъв цвят да изберете?

Цветови решения за вашата баняЦветовата схема играе една от най-важните роли в дизайна на всеки интериор, включително и този на банята. Именно цветът е елементът, който създава настроението и е в състояние да преобрази дори и най-непретенциозния декор, добавяйки му светлина и ефирност.

За начало е необходимо да решите каква атмосфера и настроение искате да постигнете. Спокойна, релаксираща, драматична, жизнерадостно топла или студено елегантна?

Добре е да знаете, че цветовите схеми могат да бъдат разделени на релаксиращи и екстравагантни.

Към релаксиращите спадат белите нюанси и всички пастелни цветове . Те създават атмосфера на мир и спокойствие, а също така и визуално увеличават пространството. Ако искате да имате свежа атмосфера в банята, тогава изберете за декорацията й зелено, жълто или светло синьо –те са свързани с природата и със сигурност ще придадат на декора желания ефект.

Що се отнася до екстравагантните цветови схеми, то те залагат на тъмни, наситени цветове. Трябва да внимавате с тяхното използване, защото има опасност да създадат тежка, студена и донякъде потискаща атмосфера. С особена сила това важи за тъмно синия и черния цвят. От друга страна, всички ярки цветове внасят в интериора много жизненост и добавят положителна енергия.

Класическата комбинация бяло и черно

Тя винаги изглежда добре, без значение големината на помещението и в какъв стил е издържан интериора. Задължително обаче трябва да добавите ярки цветни акценти било то чрез мебелировката, аксесоарите или декорациите.

Още печеливши цветови комбинации

Ако ви е трудно да решите кой цвят да изберете, винаги е добра опция е да се спрете на меки пастелни цветове, като слонова кост, сметана, бежово, кафе, светлите оттенъци в сиво-кафявата гама. Изберете тези цветове за общия фон, а детайлите могат да бъдат контрастни. Интериорът, който ще получите, ще бъде прекрасен- светъл, лек и ефирен, създаващ уютна обстановка, прекрасна среда за отдих и релаксация.

Източник: bania24.com

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate