Водещи

сряда, 19 юли 2017 г.

ВиК услуги в София – можем ли да минем без тях?

Всеки от нас има поне един пример (личен или като странично наблюдение) за немарливост по отношение избора на водопроводчик. Макар да не е особено трудно да се намерят професионални ВиК услуги в София, голяма част от столичани решават, че могат да минат и без тях, наемайки самоук майстор, обещаващ качество, каквото, за съжаление не може да предложи.

Много често се случва от съображение за икономия да се ползва ниско качествена услуга, която впоследствие излиза в пъти по-скъпа. Мои познати решиха да се доверят на услугите на напълно непознат и непрепоръчан от никого човек, което им костваше: нов бойлер, ново казанче за тоалетната, нов душ и подмяна на плочките, покриващи тръбите в банята. Щетите възлязоха на няколко стотин лева, които можеха да си спестят, ако бяха наели специализирана столична ВиК фирма.

Защо е по-добре да наемем лицензиран водопроводчик?

В търсене на ВиК услуги в София е най-добре да се насочим към лицензирана фирма. Това ни дава възможност да защитим потребителските си права, в случай на неспазени договорки, пропуски в работата, материални щети и некоректно отношение. Фирмите, работещи съобразно законовата уредба издават и документ за заплащане на извършената от тях услуга.

Това ангажира тях да работят спрямо установените в бранша норми, а на вас, като потребител на услугата дава възможност за търсене на компенсация при сериозни нарушения, в това число и право да сезирате комисията за защита на потребителите, а също и да защитите правата си пред по-висока инстанция – най-често пред правораздавателната система.

Гарантирано по-добро качество на услугата

Лицензираните фирми и лица, предлагащи ВиК услуги в София по подразбиране предлагат по-високо качество на услугата. По-вероятно е да намерите добър специалист там, отколкото ако рискувате с човек на свободна практика или такъв, приел водопроводната инсталация в един дом или търговски обект за свое хоби.

Професионалистите, особено добрите такива, приели професията за свое призвание използват най-добрата професионална техника. Това ви дава спокойствие, че задачата ще бъде не само отлично изпълнена, но и в най-кратък срок. Често, благодарение на модерната апаратура се избягва и нуждата от изкъртване на големи участъци от стенни и подови облицовки. Често авариите се оказват малки, но за сметка на това – трудни за откриване.

Какво да правим, когато не можем да чакаме?


Голяма вина за наемането на непрофесионалисти при нужда от ВиК услуги в София е и сериозната натовареност на утвърдените професионални фирми. Факт е, че една водопроводна авария не може да чака нито миг, а какво остава за три, пет и дори седем дни до появата на опитен и коректен специалист?

Отговорността налага да действаме бързо, но в същото време и максимално отговорно. За радост, не винаги се налага да чакаме дълго. Много столични водопроводни фирми имат аварийни екипи, готови да се отзоват незабавно в случай на внезапно възникнали сериозни повреди.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate