Водещи

сряда, 12 юли 2017 г.

Интелигентно паркиране с най-ново поколение автоматични бариери

Интелигентните функции на последното поколение автоматични бариери стават все повече с всеки изминал ден. Това ги прави по-сигурно средство за контрол над преминаващите в дадена зона автомобили, но също и невероятно удобство за хората, които са принудени да ги преодоляват ежедневно.

При разработката на последните технологични иновации се обръща все по-голямо внимание на възможно най-лесното за потребителя използване, като наред с всички модерни приложения, този факт засяга и автоматизираните паркинг бариери. От 2017 г. голям брой паркинг системи ще бъдат интегрирани със смартфон приложения, чрез които ще се осъществява тяхната работа.

Основните функции на мобилните приложения ще позволяват дистанционно управление на бариерите чрез всеки смартфон с операционна система IOS 9 или Android 5.0 и нагоре. По този начин смартфонът ще допълни оперативните опции, прилагани до момента, основно от радиочестотната идентификация (RFID) и дистанционните управления. Това ще доведе до редица предимства в бъдеще, като например:

· Потребителите ще носят само едно устройство за управление на системите за сигурност, интегрирани в дома и паркинга;

· Потребителите ще могат просто да изберат мястото си за паркиране в приложението, за да могат да получат достъп до него;

· Няма да бъдат необходими допълнителни операционни устройства.

Всяко приложение за интелигентно паркиране и управление на автоматични бариери, в повечето случаи ще може да се изтегли напълно безплатно от оторизираните магазини - Google Play или магазина на Apple, след което всеки потребител ще получи индивидуално генериран QR код за паркиране директно от фирмата производител на бариерата.

Модерните бариери ще бъдат обвързани с баркод сканираща система, чиято функция ще бъде потвърждаване на QR кода, след което на водача ще бъде предоставено разрешение за достъп до съответното място за паркиране.

Връзката между смартфона и бариерата ще се осъществява чрез 128-битово криптиране на ключове, докато комуникацията между приложението и системата ще става чрез най-новите Bluetooth Low Energy или Bluetooth Smart с работен обхват от приблизително 10 до 15 метра за удобен избор на парко място директно от колата. Входните портали на подземните гаражи също ще могат да се интегрират в новия контролер за работа през приложенията за интелигентно паркиране.

Производителите на автоматични бариери от най-ново поколение са се постарали да предложат удобен за потребителя дизайн и максимално лесни операционни функции. Приложението автоматично преминава в дневен и нощен режим на работа в зависимост от интензитета на околната светлина. Водачите ще могат да следят състоянието на своята заявка за паркиране директно от дисплея на мобилното си устройство, на който, също така ще могат да виждат и кога паркинг системата е в режим на поддръжка.

Бариерите – по-сигурни и интелигентни от всякога


Използването на автоматични бариери в модерния свят нараства с всеки изминал ден. Те са масово достъпни и все по-изгодни като цена, а в същото време стават все по-съвършени и изискват минимални средства и усилия за поддръжка. Днес, не само големите обществени и бизнес обекти могат да си позволят една или цяла конфигурация от автоматизирани бариерни системи.

Дори малки по площ търговски обекти и жилищни сгради могат да намерят удачно като възможности и цена решение. Бариерите стават все по-интелигентни като функции и максимално надеждни като средство за охрана. Те са важна част от системите за контрол на достъпа, от каквито съвременното общество има все по-голяма нужда.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate