Водещи

четвъртък, 14 септември 2017 г.

Какво трябва да знаете преди да наемете водопроводчик?



Използването на професионални ВиК услуги е неизбежно, независимо дали сте собственик или наемател на жилище, стопанисвате бизнес обект или се грижите за поддръжката на дадена сграда. Ако досега не сте използвали професионалните услуги на водопроводчик, ето някои детайли, които е важно да знаете:

1. Понякога майсторът изпраща на адрес своя асистент

Свързали сте се с конкретната фирма и сте провели разговор със самия собственик – майсторът-водопроводчик, така че съвсем логично очаквате той лично да се отзове на вашите услуги. Все пак всички искаме да получим вниманието на най-големия специалист в своята област, особено когато си плащаме за услугата. За жалост това е не винаги възможно. Най-добрият водопроводчик е добър и в това да разпределя задачите спрямо тяхната сложност. Ако на друг адрес е възникнал по-сложен от вашия проблем, е съвсем в реда на нещата човекът с по-голям опит да се насочи именно там.

2. Кой ще поправи щетите?

От гледна точка на интериора е чудесно, че водопроводната инсталация е почти изцяло скрита от очите, но в случай на авария, това може да се окаже огромен проблем. Много често се налага да се кърти не-малък участък от мазилката, облицовката или подовата настилка, за да се локализира проблемът, което е неприятно както за вас като собственик, така и за самия специалист. Не очаквайте обаче водопроводчикът да върне предишното състояние на стените и пода, само защото лично ги е изкъртил. След като е свършил своята работа (отстраняване на ВиК аварията), той няма друг ангажимент към вас.

3. Важно е да използвате услугите на лицензиран водопроводчик

Имайте предвид, че не всеки водопроводчик има лиценз, доказващ, че е квалифициран за този вид работа. Възможно е на услугите ви ще се отзове обикновен домашен майстор със сръчни ръце, който има известни познания върху водопроводната инсталация, но при по-сложни проблеми, той може да се окаже неспособен да предложи удачно решение.

Разликата при професионалистите е, че пристигат отлично екипирани с подходящата техника, инструменти и водопроводни части, както и в това, че работят спрямо утвърдените в бранша правила. В случай на неправилно извършена дейност, е по-лесно да потърсите потребителските си права, използвайки услугите на лицензиран водопроводчик.

4. Не всяка авария може да се отстрани мигновено

Водопроводчикът е просто човек с познания и умения, които вие самите не притежавате, но това не го прави вълшебник. Понякога проблемът е твърде сериозен, за да може да се отстрани в рамките на няколко часа или дори в същия ден. В зависимост от това на каква площ се простира аварията, нейната сложност и нуждата от подмяна на по-специфични водопроводни части, някои ремонти се проточват във времето. Не бързайте да обвинявате водопроводчика за забавянето. За него е по-изгодно да се насочи час по-скоро към следващия адрес.

5. Вслушвайте се в препоръките на професионалиста

Можете само да се радвате, ако попаднете на водопроводчик, който ви препоръчва по-скъпо, но по-рентабилно в дългосрочен план решение. В интерес на водопроводчика е да уважи вашето желание да се използват по-евтини (и некачествени) водопроводни компоненти, тъй като това означава, че много скоро ще го повикате отново. Във ваш интерес е да не търсите временни и рисковани решения, които ще ви костват много повече средства след известно време. Вслушвайте се в препоръките на професионалиста, особено ако сте избрали човек, на когото имате пълно доверие.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate