Водещи

петък, 4 ноември 2016 г.

Блиндирани врати с важни свойства

блиндирани врати
Целта на повечето блиндирани врати е да защитават входа на едно жилище, както и на всяко друго помещение. Този тип входни врати са подходящи за къщи, апартаменти, офис сгради, магазини, увеселителни заведения, административни сгради и др. Причината за повишаване на тяхната популярност сред потребителите е повишеното ниво на престъпност в последните години. Разбира се, търсенето доведе до драстичен спад в цените, което ги направи още по-предпочитани.

Кои са основните свойства, които трябва да притежава една блиндирана врата?


Всяка входна врата от клас блиндирани трябва да притежава поне три основни свойства:

· Да пази от нежелано проникване;

· Да работи дълго и безпроблемно;

· Да повишава естетическата стойност на обекта.

Първото свойство – защита се покрива от самите материали и метод на обработка на вратата. Блиндираните врати са изработени от здрав метал, който може да бъде прахово боядисан и с покритие от два мдф или хдф ламинирани панела. Тъй като всичко това не е достатъчно за осигуряване на максимална плътност на вратата е добавен пълнеж, който може да бъде полиуретан, полипропилен или минерална вата. Това дава възможност на вратата да пази както от крадци, така и от неблагоприятни външни фактори, като студ, шум, прах, влага и т.н.

Относно антивзлом функцията на блиндираните врати, това свойство най-често се гарантира от модерна заключваща система. При повечето модели имаме минимум две независими една от друга заключващи системи, допълнени от трета ключалка тип резе, която обикновено остава скрита. Качествените модели имат сертифициран клас за взломоустойчивост, като някои се предлагат с включена аларма или друга система за сигурност. Задължително е подсилването на крилото с три пасивни шипа, които при затворено положение влизат в касата.

Второто важно свойство на вратата – дълготрайност трябва да бъде подсигурено от материалите и технологията на изработка. Така например, покритието трябва да издържа на всякакви атмосферни условия – слънце, ниски температури и влага. Механичните въздействия също не бива да повлияват на визията и здравината на вратата.

Блиндираните врати имат висока пожаро и удароустойчивост, което повишава тяхната стойност многократно. Затварящите и поддържащите крилото механизми имат пряко отношение към начина, по който ще служи вратата. Всяко увисване на пантите ще намали не само изолационните ѝ свойства, но и ще затрудни движението на крилото.

Една врата може много да промени визията както на цялата сграда, така и на интериора. За щастие при съвременните блиндирани врати естетиката е на изключително високо ниво. Трудно бихте допуснали грешка с който и да е модел, освен ако не изберете разцветка, която е в пълно противоречие с цветовото изпълнение на фасадата или това във вътрешните помещения.

Днес можете да намерите изключително красиви блиндирани врати, с покритие от ламинирани плоскости, които чудесно имитират различни видове дървесина. Можете, разбира се да откриете и модели с по-футуристичен дизайн, както и такива с невероятно красиви декоративни орнаменти и аксесоари.

Входните врати от клас блиндирани ще бъдат все по-търсени от масовия потребител. Това се дължи на перфектното съотношение цена/качество при повечето модели. В крайна сметка защо да купувате бюджетен модел, който няма да притежава и половината свойства на високоустойчивите и сигурни блиндирани врати, след като разликата в цената е минимална?

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate