Водещи

четвъртък, 8 септември 2016 г.

Интериорни врати от PVC – кои са техните предимства?


интериорна врата София

Дървените интериорни врати са не само технологично, но и морално остарели. Макар че при интериорните модели, дървото и стъклото си остават класика, днес пазарът предлага нови материали, които спокойно могат да поемат функциите на естествените материали и дори да добавят няколко нови. В последните години у нас, PVC профилите се радват на огромна популярност както при дограмите, така и при вътрешните и входните врати. На какво се дължи този успех, ще разберете, като се запознаете с предимствата на материала при изработката на врати за вътрешни помещения.

Ниска цена


Няма как една врата от масивна дървесина с допълнителни украсителни орнаменти и стъкло да струва колкото една подобна като визия врата от поливинилхлорид (PVC). На първо място, дървесината си остава скъп материал, особено когато говорим за качество. Нека не забравяме също, че при този натурален материал методите на обработка на суровината и самото изпълнение на вратата отнемат много повече време, труд и средства. Повечето интериорни врати на ниски цени допадат повече на масовия потребител с ограничен бюджет, а това е решаващ фактор при избора на модел.

Дълговечен материал


Дървото и стъклото имат своите безспорни предимства като естествени материали, но дългият живот, за жалост не е сред тях. Дори закалените стъкла при интериорните врати се чупят при по-екстремна употреба, а дървото, като дишащ организъм има свойството да се деформира с времето, особено ако е изложено на влага. Дори вратите, които не затварят мокри помещения като бани, тоалетни, сауни и др., търпят промени под въздействие климатичните условия. Всеки, който има в дома си дървена врата, може да потвърди, че продължителните пролетни и есенни дъждове се отразяват на състоянието на вратите на отделните помещения – най-често се наблюдава раздуване на материала, което пречи на нормалното затваряне на крилото.

Огромно разнообразие от покрития


Интериорните врати от PVC и алуминий могат пълноценно да заменят дървото, като материал. Изборът на покрития е толкова голям, че спокойно можете да изберете модели, имитиращи скъпа дървесина, без да се обвързвате с недостатъци, като висока цена, ниска влагоустойчивост, лесна запалимост, склонност към деформации, уязвимост срещу нападение от вредители (главно дървояди) и по-трудно коригиране при нужда.

Благодарение на разнообразните покрития, една интериорна врата от PVC може да бъде с различни покрития на крилото от двете страни – вътрешна и външна. Това ви дава възможност да съчетаете отлично визията на вратата с интериорния дизайн на дома си. С покрития като CPL, вратата от поливинилхлорид, която сте избрали за банята, например, няма по нищо да се различава от останалите дървени врати в дома ви.

По-високи шумо и топло изолиращи свойства


Факт е, че популярността на дограмите и вратите от PVC се дължи отчасти и на техните високи звуко и топлоизолиращи качества. Когато говорим за качествена изработка и премиум материали, pvc интериорните врати си остават ненадминати изолатори. Разбира се, голяма роля за тези свойства на вратите играят гумените уплътнители между касата и крилото, поради което съветваме да залагате само само на доказани и утвърдени производители, дори ако се налага да заплатите малко повече.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate