Водещи

понеделник, 30 май 2016 г.

Рискове и недостатъци при наемането на кола


коли под наем София

Наравно с многобройните предимства, сред които най-голямото е изключителния комфорт и удобство, рент-а-кар агенциите имат и някои отрицателни страни, с които можете да се сблъскате или пък не (зависи и от вас, и от фирмата). Какво можете да очаквате, вижте сами.

1. Повреди по колата

Един от най-големите рискове, които могат да възникнат при наемане на автомобил е да възникнат някакви повреди върху превозното средство по ваша вина. В тази ситуация обикновено компанията ще иска вие да заплатите за щетите.

Още по-неприятно е ако щетите дори не са причинени от вас, а от предишния човек, който е карал колата преди вас.

Такива случаи може да има някакви дребни повреди, които да са останали незабелязани когато предишният човек е върнал автомобила, но след това служителите да забележат това в момента, в който вие връщате колата.

За да не изпадате в тази ситуация експертите съветват да разгледате много внимателно дали няма нещо повредено още когато наемате автомобила, защото това намалява вероятността от подобни неприятни преживявания.

2. Километраж

Най-често компаниите, които отдават коли под наем, имат правила относно километража, който шофьорът може да навърти за ден. Това означава, че ако надхвърлите позволените в договора километри вие ще трябва да платите допълнително.

Начинът да избегнете това е или да наемете кола от агенция, която няма такова ограничение, или да разчитате на собствената си мярка и да внимавате да не прехвърлите позволените километри.

3. Допълнителни екстри

Един от недостатъците при наемането на кола под наем е, че повечето агенции са много старателни в това да ви измъкнат възможно най-много средства под формата на най-различни допълнителни услуги.

Лошото е това, че много често тези допълнителни услуги най-вероятно може да са ви напълно излишни. За да избегнете подобни досадни ситуации, трябва просто да следите за това какво влиза в цената и за какво плащате.

Не се притеснявайте да кажете “не желя това, защото то не ми е необходимо”. Ако от агенцията са много настоятелни, че няма как да откажете дадена екстра, защото тя влиза в цената, потърсете друга рент-а-кар фирма, която не е толкова негъвкава.

4. Можете да карате само вие и никой друг

Това е едно от правилата, които малко хора предполагат, че съществува. Това правило гласи, че който наеме колата може да кара само и единствено той. Имайте предвид, че това е едно от най-масовите и основни правила при наемане на автомобил.

Разбира се, ако искате да включите и друг човек, който да ви отмени, възможност за това има, но за нея се заплаща допълнително. По тази причина ако пътувате с компания трябва да сте много внимателни за колко хора взимате разрешение да управляват превозното средства, тъй като може да ви излезе доста скъпо.

5. Мястото може да е проблем

Повечето компании предлагат възможността да наемете колата от мястото, което желаете. Въпреки това обаче, някои рент-а-кар агенции не предлагат тази услуга и е твърде вероятно да се наложи да наемете колата, а при пристигането си на място да се наложи да вземете автобус или такси, с които да стигнете до офиса на фирмата.

И все пак не всички компании имат този проблем. Много от тях ще ви доставят возилото там, където трябва, а за някои компании тази услуга дори е безплатна.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate