Водещи

сряда, 18 май 2016 г.

Основни съображения при избор на интериорни врати

Когато става въпрос за избор на интериорни врати, възможностите наистина са неограничени — на пазара има огромен брой производители на интериорни врати и потребителите са изправени пред проблема да избират в огромна гама от продукти. Но знаейки какво да вземем под внимание при избора на нови интериорни врати, може да направим безкрайността малко по-лесна за управление.

Изберете правилния размер интериорни врати:

Основни съображения при избор на интериорни врати

Интериорните врати се предлагат в няколко стандартни размери, като например 70 см, 80 см и 90 см. Изборът на интериорни врати с размер 90 см или по-голям обикновено е най-добрият избор за собствениците на жилища. Този размер интериорна врата ще ви позволи по-лесно да приджвате мебели или други големи предмети през помещенията, когато е необходимо, а и ще позволи да се настанят възрастните хора или лица с увреждания, които могат да живеят или да посетят вашия дом.

Претеглете плюсовете и минусите на интериорните врати от масивна дървесина в сравнение с кухите интериорни врати. Ако цената е от голямо значение, то кухите интериорни врати са подходящият за вас избор. Такива интериорни врати могат да бъдат закупени в магазините за подобрения в дома и градината от типа „Направи си сам”.

Монтажът на тези интериорни врати е доста прост и лесен, но по отношение на трайността кухите интериорни врати са много крехки и лесно могат да се повредят. За малко повече пари, интериорните врати от солидна дървесина ще ви осигурят повече дълготрайност (издръжливост на нараняване) и по-добра звукоизолация. Освен това, солидните интериорни врати от дърво могат да бъдат оцветени, което много от собствениците на жилища намират за по-привлекателен вариант.

Първо помислете за функционалността:

От голяма важност при подбора на интериорни врати е тяхното предназначение. Може да прозвучи като все едно че нямате мозък, но отделете време за задълбочено обмисляне на това какви са вашите нужди от интериорни врати. Има много опции — от традиционните интериорни врати до врати за кафене, плъзгащи се интериорни врати, тип хармоника и др.
  • Плъзгащите се интериорни врати са идеални за увеличаване на площта. Но тяхното монтиране изисква професионална помощ. Освен това, има места където неприкосновеността на личния живот е важна (например в банята) и може да искате по-сигурна интериорна врата.

  • Традиционните интериорни врати отнемат част от подовото и стенното пространство, което е необходимо за отваряне и затваряне. Но за места като банята и спалнята, където сигурността и неприкосновеността на личния живот са важни, изборът на традиционни интериорни врати може да бъде най-подходящият.

  • Френските интериорни врати са класически избор, и може да бъдат идеални като разделители за домашни помещения — килери или перални помещения. Когато имате интериорни врати, които наистина отразяват вашите нужди и личен вкус, вие ще видите колко по-различен става домът ви. Изберете разумно, за да наслаждавате на интериорните врати за години напред.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate