Водещи

сряда, 18 май 2016 г.

Окачени тавани

Все повече хора избират окачени тавани от гипсокартон като ефективно, устойчиво и естетически издържано решение за интериора на всяко едно помещение. Много важно предимство на един окачен таван е фактът, че при нужда той може да бъде демонтиран, в случай че се налага ремонт на таван. Основните стъпки при изграждане на подобен тип тавани са направата на метална конструкция (т. нар. скара) и монтаж на гипсокартонени плоскости. Над самата скара може да бъде поставена ват (минерална или каменна).

Много важно при окачените тавани от гипсокартон е материалите за изграждане да бъдат качествени, а монтажът на гипсокартона и останалите елементи – професионален и съобразен с необходимите технически изисквания.

Окачени тавани

Най-общо можем да разделим видовете окачени тавани от гипсокартон по функция и по вид.

Що се отнася до функционалността на вашия окачен таван, можем да ви предложим най-разнообразни решения.

 

Пожароустойчиви окачени тавани от гипсокартон

При изграждането на тези окачени тавани се използва гипсокартон с 95% пожароустойчивост. Този тип конструкции се препоръчват най-вече за административни и обществени помещения.

Шумоизолиращи окачени тавани от гипсокартон

Този вид окачени тавани се монтират в заседателни зали, нощни заведения, конферентни зали и др. Разбира се, това е разпространен вариант и при много шумни съседи. Шумоизолацията се постига с каменна вата с различна плътност, в зависимост от типа звукоизолиране, който трябва да се постигне. Този тип окачен таван може да се изпълни и с използването на битумна мембрана, в чийто слоеве има шумопоглъщащо желе.

Влагоустойчиви окачени тавани от гипсокартон

Това са окачените тавани, които се изпълняват предимно в помещения с висока влажност – бани, приземни помещения, мокри помещения, басейни и др.

По отношение на вида на вашия окачен таван, можете да изберете от многообразието, което портфолиото ни предлага. Ако трябва накратко да ви запознаем с различните окачени тавани, ще ви кажем, че те могат да бъдат стандартни; на няколко нива; с фигури; с вградено осветление.

Стандартни окачени тавани от гипсокартон

Стандартният окачен таван от гипсокартон е най-евтиното и бързо решение за всеки един таван. При него няма вградено осветление, липсват фигури и нива. Тези тавани са най-честото решение за офиси. Основната функция на този вид окачени тавани е да скрият неравности по предишен таван или да скрият вентилационна или друга инсталация на тавана.

Окачени тавани от гипсокартон с вградено осветление

Окачените тавани от гипскартон с вградено осветление са предпочитано решение за един уникален и стилен интериор. Осветлението се полага в съответните ниши, изградени от гипсокартон, като вътре се вграждат светодиодни ленти или луминисцентни пури. Осветлението може да бъде както декаративно, така и основно за помещението, в зависимост от предпочитанията.

Окачени тавани от гипсокартон с разнообразни фигури

Това са окачените тавани, които впечатляват с форми, модели, цветове, разположение на осветлението и още и още. Проектът изцяло зависи от вашите желания, тъй като монтажът на гипсокартон дава пълна свобода на действие. За този тип вариациите са неограничени, дори формите от тавана могат да преливат към стената и обратно.

Ефектните интериори от окачени тавани от гипсокартон са удоволствие за окото и една несъмнено разумна инвестиция в естетика и функционалност. Фигурите, които могат да бъдат направени при монтаж на гипсокартон са неограничени. В зависимост от вашата идея за помещенията ви, ние ще изпълним всяко ваше желание за окачен таван, независимо колко нестандартно и разчупено е то.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate