Водещи

понеделник, 16 май 2016 г.

Течна тор – най-пълноценната храна за растенията


течна тор

Подобрителите са важна съставка при отглеждането на цветя, зеленчуци, земеделски култури и други. Почвата съдържа всички онези хранителни вещества, необходими за растенията, но в малки количества. Нашите растителни видове имат нужда от минерали, ензими, соли и други вещества, набавени им като храна под формата на йони. За да бъде пълноценно отглеждането и развитието им, то е необходимо използването на течна тор.

Течна тор – кой е най-приложимият вид?


Торовете, сами по себе си, биват два основни типа: органични и изкуствени. Всеизвестно е, че органичната се набавят от животински екскременти, разложени растителни останки и други. Те са изключително полезни за кореновата система на отделните видове земеделски, полски и градински култури.

Този вид стимулант е безвреден както за хората, така и за животните. Изкуствените подобрители са строго дозирани. Те биват широко разпространени сред специализирания пазар и леснодостъпни. За разлика от естествените, те оказват благоприятно влияние върху растителните видове, но крайно негативно, спрямо човека и животните. Сред най-използваните видове течна тор, се откроява азотната течност. 

Специфики и характеристики на течния азотен тор


Тя притежава свойството да разгражда съдове от цветни метали. За това и се препоръчва да се съхранява в пластмаса, керамика, стомана и други устойчиви материали. Гарантира безопасна употреба, тъй като не е токсичен или взривоопасен, същевременно с това не окислява земната повърхност и е неутрален. Притежава по-голяма гъстота в сравнение с останалите видове. Той съществува в три основни форми, които внесени в почвата, са храна за растителните видове.

Още в началните фази от растежа и развитието на нашите плодове и зеленчуци, този вид стимулант осигурява амониева и нитратна храна, която им е крайно необходима. Те са подходящи за предсеитбено торене, както и за пролетни и зимни култури, които страдат от недостиг на необходимите хранителни съставки за бедната, по това време на годината, почва. Неговата употреба води до много по равномерно разпръскване по повърхността.

Успешно съумява да се прилага, в съотношение с пестициди, калиеви торове, микроелементи и други. Подходящ е и при листно торене на различни видове земеделски култури, спрямо периода от годината. Оказва благоприятното си действие върху ечемик, царевица, тютюн и други. Той отдава част от активното си вещество бавно и постепенно чрез преобразуването на карбамида.

Какви са неговите предимства и недостатъци?


Едно от положителните му качества, е малкият разход, свързан с транспортиране, в сравнение с останалите видове течна тор. Това, разбира се, не е съществено предимство, на фона на останалите, с които ще се запознаете. Ако го ползвате за наторяване на огромни площи, то положително свойство е равномерното му разпределяне. Освен през кореновата система, той се възприема и от листата.

По този начин, азотът се усвоява в пъти по-бързо. Друга положителна страна от неговите качества е, че не изисква прекомерна важност на площта, за която служи като стимулант. Той има ниска температура на кристализация – още един бонус към множеството други. Тази добавка е бързодействаща, което позволява растенията почти моментално да приемат хранителните вещества, които се съдържат в него.

В същото време притежава благоприятно действие за културите, които са с дълъг вегетационен период. Изключително огромен е списъкът с положителни влияния на азотния възстановител, спрямо растителните видове. Подходящ както за полски, така и за градинарки , селско – стопански и много други видове тревни растения.

Каквито и видове течна тор да ползвате за вашите подрастващи любимци, то трябва да натрупате предварителни знания, относно тяхната вместимост и употреба. Прекомерното им количество или приложение, биха могли да се окажат пагубни за по нататъшното им съществуване. Правилната грижа, в допълнение с прецизно подбраните съставки, е предпоставка за богата реколта – огледало на перфектната градинарска служба.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate