Водещи

сряда, 13 април 2016 г.

Отрова за хлебарки - как да се избавим от тях най-лесно?

препарати за хлебарки
Борбата с насекомите е изключително труден процес, в който се изисква голяма настоятелност и постоянство. Одобреният от Министерството на здравеопазването ХЛЕБОМОР е ефикасен препарат против хлебарки, който е сред най-добрите начини да се справите с хлебарките. Тъй като тези инсекти пренасят редица заболявания, особено важно е да действате навреме и да не им позволявате да увеличат твърде много популацията си.

Това ще ви позволи да бъдете по-силната страна в борбата. ХЛЕБОМОР-К ви дава тази възможност. В една опаковка има две спринцовки заредени с отровата. Те са достатъчни за едно средно по площ жилище и при правилно ползване могат да ви помогнат да овладеете положението.

Как да поставяме отровата?


Изберете място, на което сте виждали хлебарки и където знаете, че те имат навика да се навъртат. Там поставете малко количество и оставете да подейства. Това може да е някъде край водомерите, край сифоните на мивката, зад хладилника или зад пералнята, а също така и на някое друго труднодостъпно, влажно и мрачно място.

Колко отрова ми е необходима за да се справя с хлебарките?


Количеството отрова, което се съдържа в една опаковка ХЛЕБОМОР-К би трябвало да ви бъде достатъчно за един апартамент с площ от около 80 квадратни метра. Въпреки това, ако популацията е доста по-голяма и не сте взимали мерки срещу инсектите за дълъг период от време, тогава е възможно да ви бъде нужно и по-голямо количество от този продукт.

Незабавно ли действа отровата за хлебарки?


Подобно на много други продукти против хлебарки, ХЛЕБОМОР-К действа с известно закъснение. През първите дни след поставянето на продукта няма да забележите никакви резултати, след което ще започнете да откривате трупове на мъртви хлебарки обърнати с краката нагоре или пък агонизиращи хлебарки в неадекватно състояние. Обикновено хлебарките се забелязват лесно когато умрат, защото имат навика да излизат на открити места.

За максимален резултат трябва да позволите на отровата да подейства около две седмици. За това време натровени хлебарки ще отидат в гнездата, на които има и много други инсекти от популацията. Когато хлебарката умре на това място другите хлебарки ще я изядат, с което ще проявят канибалските си наклонности. Разбира се, това ще ви позволи да изтровите и останалите хлебарки от популацията бързо и ефикасно.

Профилактиката в борбата с хлебарките…


Профилактиката е един от ключовите моменти в борбата с хлебарките. Ако ви се струва, че във вашия дом няма хлебарки, то това е най-подходящия момент да поставите отрова против тези гнусни инсекти, защото така ще унищожите и малкото, които са наоколо и ще предотвратите поява на повече хлебарки в бъдеще. Знайте че хлебарки има във всеки дом, дори и ако вие не ги виждате.

Действайте с постоянство…


Проявявайки постоянство, вие ще надделеете чувствително над тях и ще имате голяма преднина в битката. Доста добра тактика е да поставяте по малко отрова всеки месец. Така ще сте сигурни, че препаратите действат ефикасно и винаги са максимално готови да изтровят наличните хлебарки наоколо.

Дръжте далеч от деца и домашни любимци…


Макар и създадена за да бъде използвана в домашни условия, отровата против хлебарки все пак си остава отрова. По тази причина вие трябва да бъдете максимално предпазливи и да не поставяте от нея на места, които са достъпни за деца и домашни животни. Освен това, трябва да сте особено предпазливи и с местата, на които съхранявате отровата, защото тя не бива да се оставя на места и в шкафове, до които вашите деца имат достъп. Тя трябва винаги да се съхранява на заключени и обезопасени места, които са недостъпни за малчуганите.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate