Водещи

събота, 24 октомври 2015 г.

Как да се справим с хлебарките в дома?

Хлебарките са едно от най-древните създания, които в наши дни крачат по земята. Според учените, тези дребни инсекти са населявали планетата много преди да се появят първите динозаври и най-вероятно ще съществуват и много след който и да било друг биологичен вид, който познаваме. Причината е в тяхната изключителна адаптивност към всички промени в околната среда.

Именно тази прословута адаптивност е основната причина, поради която за хората е толкова трудно да унищожат тези неприятни вредители. Хлебарките лесно се адаптират към препаратите, с които се опитваме да ги преборим. По адаптивност те могат да се мерят с някои вируси, например грипните, които мутират година след година.

Разбира се, хлебарките не могат да се адаптират чак толкова бързо, но все пак тяхната приспособимост е изумителна. Според учените, хлебарките дори са способни да издържат на нива на радиация, която би убила почти всеки друг жив организъм, което ги прави най-вероятния наследник на планетата в случай на ядрена война или друг апокалипсис.

vrediteli.bg алармират, че хлебарките са част от нашето ежедневие и домовете ни са се превърнали в едно от техните основни местообиталища, особено когато става дума за канализационните тръби. Това за тях е изключително място, където хлебарките намират всичко, от което се нуждаят - храна, вода, скривалище от студа, закрила от хората, както и така обичаната от тях тъмнина.

Макар че излизат и по светло, хлебарките са предимно нощни създания, ето защо обикновено се появяват нощем, когато спим. Освен това, любимата температура за тях е около 22 - 23 градуса Целзий. По тази причина се наблюдава пик на тяхната поява през месеците май и юни.

Предвид местата, на които хлебарките се размножават и живеят, те са преносител на редица заразни болести, които могат да варират от хепатити А и В, та чак до добре познатата ешерихия коли, която причинява стомашно чревни разстройства и повръщане.

Най-отвратителното е, че тези нощни създания излизат от каналите докато спим и не рядко лазят по кухненските маси, плотовете в кухнята, на които се приготвя храна, та дори и по забравени на вън храни и напитки. Всъщност учени откриват следи и секрети от хлебарки дори и по измитите чинии на сушилнята в кухнята.

Разпространението на опасни болести и близостта на хлебарките до хората кара човечеството да поведе неравна борба срещу този опасен вредите. Борбата обаче не рядко се оказва обречена от самото начало, защото хлебарките, както вече споменахме, намират начин да се справят с нашите препарати и да оцелеят.

Като цяло, най-добрият начин за борба с хлебарките е да се свържете с професионалисти, които имат опит и подходящи продукти, които няма да пощадят хлебарките. В самото пръскане против хлебарки се следва определена система, като помещенията трябва да се обработят повече от веднъж в рамките на няколко месеца.

Според експерти в бранша, първоначалното пръскане ще унищожи наличните хлебарки, а последващото едно или две пръскания ще позволят да се унищожат и новоизлюпените хлебарки, които по време на пръскането все още са били яйца.

Обикновено след тази процедура се налагат периодични повторения, защото почистеното от хлебарки място скоро привлича нови популации, които с нетърпение заемат свободните площи.

Системата на почистване на професионалистите и наличието на висококачествени препарати ще ви даде доста добро предимство в борбата, макар че няма постоянни резултати. В случая по-скоро говорим за постоянен процес, който дава добри резултати.

Ако жилищната сграда е сериозно засегната от хлебарки, най-доброто решение е да се свържете с професионална фирма за борба с вредителите, защото така ще си спестите още по-голямо влошаване на ситуацията и евентуалната поява на заразни болести.

Самото пръскане от професионалист не е скъпа процедура и е по-джоба на всеки, а напоследък се оказва може би единствения надежден начин за борба с хлебарките.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate