Водещи

понеделник, 1 юни 2015 г.

5 важни препоръки при ремонт на покрив

ремонт на покрив
Ремонтите на покриви са често търсена услуга, която се предлага от множество строителни бригади в страната. За съжаление съществуват и нелоялни фирми, които гледат да претупат работата, вместо да направят най-доброто за вашите нужди. Това означава, че когато имаме нужда от ремонтиране на покривната конструкция и полагане на хидроизолация трябва да имаме предварителна подготовка. 

Какво трябва да знаете за ремонтите на покрив

Днес ще ви дадем пет важни препоръки, които е добре да спазите, когато се наложи ремонт на покрива ви. Ако ни послушате, то вие ще намерите добра фирма, която да свърши задълженията си качествено и в срок. И така нека започнем.

1. Не пестете средства от ремонта и хидроизолацията на покрива ви. Течащият ви покрив и постоянната влага вкъщи създават дискомфорт и куп проблеми на домакинствата. Това идва да рече, че за да се поправи проблема е нужна малко по-голяма инвестиция, която ще възвърнете с времето. Много хора гледат да избират най-евтините услуги за ремонтиране на покриви, но това не е правилно, тъй като всичко евтино рано или късно ви излиза по-скъпо.

2. Проучете внимателно различните фирми на пазара. Вижте какво предлагат фирмите в интернет пространството и преценете коя ще ви свърши работа. В някои сайтове може да видите тарифите на различни хидроизолационни материали и да се направите сметката, както се казва. Друг вариант е да потърсите препоръка от ваши близки и роднини, които вече са правили хидроизолация на покривите си.

3. Не стартирайте ремонт на покрив в лошото време. Ако прогнозата вещае валежи, то отложете ремонта за друг ден. Обикновено дъжд има през пролетта и есента, а зимата е абсолютно неприемлив сезон за ремонтни дейности. Съветваме ви да положите хидроизолацията през лятото в сухите дни, защото тогава фирмите ще свършат работата си на високо ниво.

4. Обяснете на съседите си какво е хидроизолация. Ако ремонтирате покрива на панелен блок, е възможно да срещнете съпротива от някои съседи. Най-важното, е да ги убедите в нуждата от нова хидроизолация, като изтъкнете нейните положителни свойства.

5. Винаги търсете гаранционен срок. Задължително изискайте гаранция за направения ремонт на покрив. Колкото по-дълга е тя, толкова по-добре. Гледайте да работите с известни фирми, защото съществуват и така наречените фантоми изчезващи след изминаване на години и така гаранцията ви става невалидна.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate