Водещи

понеделник, 1 юни 2015 г.

Положителни страни на модерните коминни системи

модерни комини
Когато говорим за комина, то ние трябва да имаме предвид, че той е съставната част на всяка инсталация за отопление. Той минава от приземната част на дома ви и стига до покривната конструкция, което налага неговото внимателно проектиране и вкарване в експлоатация. Най-важно е да има съвместимост между коминната система и наличната горивна инсталация, това ще осигури дълготрайното и безопасно функциониране на вашия комин.

За да се постигне пълна стабилност на коминната система и нейната пожарна безопасност, при изграждането се вземат предвид много фактори и правила. Днес ще посочим положителните страни на модерните коминни системи, така че да знаете какво се изисква от тях.

1. Стабилността – модерните комини са по-стабилни и леки от тухлените варианти. Те имат устойчивост на различни сеизмични и атмосферни въздействия, както и при различни вътрешни напрежения идващи от сградата.

2. Огнеустойчивостта – всеки комин е подложен на тежко натоварване заради своето предназначение. Съвременните комини са издръжливи на много високи температури и при наличие на пожарна опасност спират разгара на огъня от един на друг етаж.

3. Местоположението на коминната система – новите коминни системи на са обвързани с конструкцията на дадената сграда и вие можете да ги разположите там, където имате нужда от тях. Обикновено това става бързо и безпроблемно.

4. Икономия на разходи и време – конвенционалните тухлени комини се градят много бавно. При използването на готови елементи на коминни системи и с взимането на точни размери се извършва лесен и бърз монтаж.

5. Аеродинамиката – точно съответстващите размери при готовите елементи гарантират благоприятния режим на движението на потока за димните газове.

Устойчивостта на системите при топлинно напрежение е също голямо предимство на модерните комини, за които писахме в тази статия. Техните цени са достъпни и както разбрахте от написаното по-горе монтажът е лек и не създава проблеми. И тъй като всички знаем каква е важността на комина, то спокойно можем да закупим съвременен вариант за дома си.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate