Водещи

четвъртък, 6 март 2014 г.

Три грешки на собствениците, които пречат на продажбата

оглед на дома

Продажбата на вашия имот може да бъде взискателен процес, и твърде често продавачите се фокусират върху един или два водещи аспекта, без да имат предвид цялостната картина. За да бъде информиран собственикът на имот, трябва да говори с експерти, а също така и да отговаря за цялостната стратегия – тук включваме маркетингови тактики, подобрения на дома, представянето му пред потенциални клиенти и продажната цена. Вижте трите основни грешки на продавачите, които често оказват негативно влияние върху времето за сключване на сделка, както и върху продажната цена.

Цената не е коректна

Оценяването на къщата ви може да се окаже трудна цел - особено когато във вашия дом са запечатани толкова щастливи спомени. Продавачите също могат да се подведат от очакванията си – те искат да получат добра възвръщаемост за първоначалната си инвестиция. Въпреки, че цените на имотите в момента са сравнително стабилни, трябва да бъде направена реалистична оценка за това, което пазарът може да ви предложи.

Пазарът на имоти е с много голяма конкуренция, а точната цена ще доведе до по-бърза продажба. Ако решите да не избързвате с продажбата, ще е добре да изчислите последващите разходи - за реклама, комисионните за посредници и агенти, разходи за ипотека и неудобството от почистване преди всеки оглед.

Несполучливи снимки

Хубавата фотография на дома ви е ключов фактор от процеса на продажбата. Доста хора нямат много свободно време, и проучват основно онлайн жилищата, които отговарят на техните критерии. Направете всичко възможно снимките на вашия дом да бъдат с отлично качество. Отделете малко повече пари за да привлечете повече потенциални купувачи.

Представянето на имота е важно

Освен ако купувачът не е строител или опитен инвеститор, малко вероятно е да се разхожда из апартамента ви, който е с напукан таван и повреден теракот, и да има представа колко би струвал ремонта. Улеснете го, като обясните дали е готов за нанасяне, какви ремонти би трябвало да се извършат и колко пари трябва да се отделят за това. В идеалният случай, вие би трябвало да сте подготвили вече дома за нанасяне. Това определено ще привлече интереса на повече хора.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate