Водещи

сряда, 5 март 2014 г.

Неща, които ще откажат купувача от покупката на имот

подредена всекидневна

Всеки купувач има своята индивидуалност, но има някои общи неща, които ги дразнят при покупката на недвижим имот. В следващите редове ще обърнем обърнем внимание на най-често срещаните от тях, а вие като продавач следва да ги избягвате.

„Залепени” за имота продавачи

Може да бъде изключително трудно да напуснете имота си, особено ако се е превърнал във Ваш дом и сте емоционално свързани с него. Но след като веднъж сте решили да продавате, трябва да поемете този ангажимент.

Дайте на вашия агент свобода, за да си върши работата, а на потенциалните купувачи всичко, което им е необходимо, за да опознаят евентуално своя нов дом. Продавачите, които бавят огледа с досадни истории от ежедневието си за всеки незначителен на пръв поглед детайл от интериора, най-вероятно просто ще отблъснат купувача.

Дори вашите истории да са всъщност доста очарователни, трябва да запомните, че продажбата на имот е бизнес сделка и е нужно да останете безпристрастни и обективни, доколкото е възможно. Спазвайте дистанция и се съсредоточете върху следващия дом във вашия живот.

Мръсотия

Огледът на непрегледен имот, често е фатален за продажбата. Купувачите ще се откажат на мига , ако са затрупани с прах и мръсотия . Положете усилия и при нужда наемете фирма, която да почисти дома ви. Обърнете внимание и на части от апартамента или къщата, които на пръв поглед ви се струва, че са незабележими. Дворът, банята и тоалетната трябва да получат допълнително внимание (ще бъдете изненадани колко много хора използват банята при оглед). Когато става дума за продажба, чистотата никога не може да бъде в излишък – дори да е чист и спретнат имота, това пак може да не бъде достатъчно.

Миризми

Хората са толкова чувствителни към миризми, че това може да има голямо влияние върху процеса на продажба на вашето жилище. Ароматизирайте апартамента, като не забравяте и да премахнете всички източници на неприятни миризми. Като един от основните причинители можем да посочим домашните любимци. Колкото и да ги обичаме, не можем да очакваме, че потенциалните купувачи също ще ги обикнат и ще приемат вонята. Други отблъскващи миризми са цигарения дим, мухъл, развалена храна и прекалено силни и натрапчиви парфюми и ароматизатори.

Бъркотия

Ако вашият имот е обявен за продажба, едно бързо подреждане няма как да свърши работа (освен ако не поддържате постоянно дома си в перфектен вид). Наблегнете на ключовите помещения в къщата, тези, на които купувачът ще обърне много повече внимание. Например доста трудно ще обясните защо всекидневната е затрупана с всевъзможни вещи, за разлика от гаража, който по принцип не е място, което се отличава с кой знае каква подредба.

Температурата

Ако един имот е твърде горещ или твърде студен, вашите купувачи направо ще настръхнат. Това би породило и редица въпроси относно изправността и ефективността на отоплителните и охладителни системи. Когато на посетителите ви не им е комфортно, няма как да усетят уюта на дома.

Липсата на цена

Малко са нещата, които ще подразнят купувача повече от това да видят имот за продажба без обявена цена. Вашата онлайн обява е обикновено първият път, когато потенциалният нов собственик ще види вашия дом. Ако този важен детайл липсва от обявата, наистина трябва да предлагате нещо уникално и грабващо, за да събудите интереса им, а не просто да скролнат към следващият имот в сайта, който отговаря на техните критерии.

Бюджетът е изключително важен за всеки купувач. Най-малкото трябва да обявите ценови диапазон, в който имотът попада, за да могат заинтересованите да си направят сметката.

Липсата на посочен адрес

Купувачите искат и заслужават да знаят къде се намира мястото, в което ще инвестират своите пари. Понякога посочването само на квартал не е достатъчно - околните улици и удобствата в района често може да бъдат решаващи за успеха на една сделка. Уверете се, че вашият брокер включва пълния адрес, така че купувачите да могат да преценят най-точно дали имат интерес или не. Така ще спестите не само тяхното време, но и вашето. Няма нужда да криете адреса, така или иначе ако искате да продадете апартамента, ще ви се наложи да информирате клиента къде точно се намира.

Липсата на снимки

Вие бихте ли купили нещо, което не сте видели? Снимките са единственият сигурен инструмент, който ще накара един потенциален купувач да направи запитване и да пожелае оглед на апартамента . Хората имат нужда да си представят живота си във вашия имот, или да получат реална представа евентуално що за инвестиция ще направят. Направете със своя агент серия от снимки или видео, което показва вашия дом във възможно най-добрата му светлина.

Вашият агент

Точно както вашият агент може да осъществи продажбата, така и може да я провали, ако не успее да намери купувачи или пък постоянно се проваля при преговорите. Вашият агент или брокер работи за вас, затова се уверете, че те се отнасят към купувачите с уважение и професионализъм. Повечето агенти са страхотни в това и едва ли ще ви бъде трудно да прецените що за човек стои срещу вас, още преди да го наемете.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate