Водещи

петък, 14 февруари 2014 г.

Подгответе къщата си за оглед

двор на къща

След като решите да обявите дома си за продажба, трябва да започнете да мислите как да го приведете в приличен за потенциалните купувачи вид. Една от първата ви грижи трябва да бъде екстериора на къщата. Това е външния вид на имота, който прави впечатление още с влизането през входната врата. Не забравяйте, че първите впечатления са най-важни! Хората с нетърпение ще искат да видят това, което е вътре в къщата, ако отвън тя изглежда добре. В противен случай, те ще мислят вече за следващия оглед, надявайки там да видят нещо по-добро. Шансът да им хареса къщата отвътре е много по-малък, ако първото им впечатление е негативно.

Уверете се, че всички дървета, храсти и растения са подрязани и изглеждат добре. Направете мястото пред  входната врата да създава чувството, че си у дома си. Свежата боя на входната врата помага за това.

Най-важните стаи в къщата си в кухнята и банята - обърнете им специално внимание, за да изглеждат чисти, светли и модерни. Много е важно да бъдат светли и без неприятни миризми. Оправете всички проблеми с кранове или тръби и премахнете петната от вода и варовик.

Купувачът иска дома да изглежда просторен, затова махнете всички излишни или зле изглеждащи мебели. По-добре мястото да изглежда празно, отколкото безвкусно. Ако къщата разполага с гараж, освободете го от всички складирани неща в него.

Ето и примерен план за привеждане на дома в атрактивен за потенциалния купувач вид:

Уверете се, че домът ухае приятно
Почистете мивката и сифона
Сменете осветителните тела с по-ярки такива - това прави стаите да изглеждат по-големи и по-чисти.
Дръпнете всички завеси и щори, за да влиза слънчева светлина – така хората ще могат да се насладят на гледката навън.
Ако имате домашни любимци, те не бива да бъдат в къщата по време на огледа.
Кухнята трябва да бъде перфектно чиста – никакви чинии или храна на плота или в мивката.
Не оставяйте пране в пералнята или сушилнята
Почистете или сменете старите килими
Пуснете хубава музика



Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate