Водещи

петък, 14 февруари 2014 г.

Как малката стая може да изглежда голяма

малка всекидневна
Отдайте се на уюта – не позволявайте малките стаи във вашия апартамент да ви депресират. Има няколко лесни идеи, с помощта на които една малка стая ще изглежда по-голяма. Всекидневната е мястото, което прекарваме най-много време със семейството и приятели, така че всички трябва да се чувстват удобно в нея. Опитайте някои от следните неща, и ще видите как пространството като с магическа пръчка става повече:

Отражения

Едно голямо огледало в красива рамка ще изглежда като произведение на изкуството и моментално стаята ще изглежда по-голяма. Поставете го на видно място в помещението - над дивана например, или ако е възможно - точно срещу прозореца. Огледалото отразява естествената светлина и не само ще направи цялото пространство да изглежда по-голямо, но и по-ярко.

Гледайте през мебелите

Помислете върху възможността за обзавеждане със стъкло или плексиглас. Подобно на огледалото, стъклената маса или прозрачните рамки на мебелите ще създадат впечатлението, че изобщо няма мебели. Ако идеята за цялостно обзавеждане със стъкло не ви допада, дори един елемент и достатъчен да излъже окото

Светлото означава широко

Светлите стаи създават илюзията, че са по-големи. Изберете бяло, тъмно бяло или светли нюанси за стените си. Направете същото с мебелите, като добавите малко цвят и индивидуалност с килим, декоративни възглавнички или произведения на изкуството.

Височината

Поставянето на рафтовете в близост до тавана създава илюзия за по-голяма височина, а освен това ще имате повече пространство за съхранение на книги. Също така поставете корнизите на прозореца по-близо до тавана. Завесите, покриващи цялата стена ще придадат повече височина на стаята.

Обзавеждането

Използвайте две малки холови масички, вместо една голяма - те ще заемат по-малко пространство и ще можете да ги местите при нужда. Може да използвате и различни стилни мебели за маса – дайте свобода на въображението си. В тях можете да съхранявате и различни вещи, които не използвате толкова често. И най-важното – ако нещо не ви трябва, просто го изхвърлете. Знаем колко е трудно човек да се раздели с вещите си, но щом го направи, чувството не е толкова лошо, а и ще се насладите на повече пространство.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate