Водещи

понеделник, 24 февруари 2014 г.

Готови ли сте да си купите жилище?

готови за дом?
Обмисляли ли сте покупка на жилище? Ако е така, не сте единствените. В крайна сметка, според много експерти, няма по-добър момент да закупите имот.  Цените на жилищата са паднали значително и можете да спестите значителна сума пари, ако направите покупката сега. Все пак, има много неща, за които да помислите, преди да решите дали сега е най- подходящото време да притежавате собствен дом. Ето няколко въпроса, които трябва да си зададете:

Подготвени ли сте финансово за притежаването на жилище?

Може би най-важният въпрос, който може да си зададете, е дали сте финансово готови да притежавате собствен дом. Не забравяйте, че притежаването на жилище включва нещо повече от плащането на ипотеката всеки месец. Вие също така ще трябва да плащате данъци, застраховки и комунални услуги, а трябва да споменем и разходите за ремонти, от които може да има нужда имота.

Готови ли сте да поддържате вашия дом?

Освен евентуалните ремонти, вие също така ще трябва да отделите време и средства за поддръжка на домакинството. Ако се обадите на професионалист, който да извърши ремонта, може да се наложи да отсъствате от работа. Косенето на ливадата, чистенето на снега в двора и пред къщата изискват време и усилия, а понякога и пари, ако не успявате да се справите сами с подобни задачи.

Колко дълго смятате да живеете в района?

Преди да закупите жилище, трябва да помислите в дългосрочен план. Ако имате намерение да пътувате често в следващите няколко години, покупката на апартамент няма да бъде умно решение, защото няма да имате време да поддържате дома си. Ако нямате планове да пътувате за дълго в следващите няколко години обаче, покупката на апартамент вече не би трябвало да ви притеснява.

Какви са вашите планове за бъдещето?

В допълнение към предходния въпрос,  трябва да помислите за други бъдещи планове. Ако очаквате скоро да създадете семейство  например, покупката на жилище може да е добра идея. В същото време, вие ще искате да закупите дом, който е достатъчно голям, за да настаните цялото семейство. Ако работата ви изисква чести пътувания или просто сте решили да се отдадете на кариера, вероятно е по-добре да изчакате с покупката на имот.

Какъв е кредитния ви рейтинг?

И накрая, трябва да се запитате дали вашият кредитен рейтинг е достатъчно добър. Дори и да успеете да получите заем с лош кредитен рейтинг, лихвата, която ще плащате може да бъде доста солена. Следователно, дори да мислите, че сте готови да закупите недвижим имот, може би ще е по-добре да изчакате известно време, за да се подобри кредитния ви рейтинг, което от своя страна ще означава и по-нисък лихвен процент.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate