Водещи

четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Четири съвета за купувачите на първа къща

покупка на първа къща

Наскоро сте решили да купите първата си къща -  малко плашеща и доста трудна задача за всеки. Това ще отнеме много от времето ви, защото ще ви се наложи да мислите за стотици неща и подробности, свързани с новия ви дом. Не позволявайте това иначе много приятно събитие в живота на всеки човек да се превърне в кошмар.

Изключително лесно се допускат грешки, когато купувате първия си дом, особено по време на предварителните етапи от процеса на осъществяване на сделката. Все пак можете да избегнете неудобствата и неприятните последици от една лоша покупка, следвайки няколко стъпки.

Направете проучване

Разучете възможно най-подробно за жилището, което търсите, за агенцията по недвижими имоти, на която смятате да се доверите, запознайте се какво представлява процеса на покупко-продажба на недвижим имот.  Колкото повече знаете , толкова по-малко вероятно е да бъдете подведени. Разузнайте колкото се може по-добре всичко, преди да приготвите парите.

Въоръжете се с търпение

Трябва да разберете, че вашият дом-мечта няма да се появи от нищото. Покупката на дом е процес, отнемаш много време, и най-вероятно ще трябва да огледате стотици къщи, преди да направите оферта и след това да се нанесете в една от тях. Иначе казано, не се задоволявайте с първата харесана къща, само защото искате да приключите по-бързо.

Прочетете внимателно, преди да подпишете договора

Изключително важно е да прочетете внимателно цялата документация и да разберете всички подробности, преди да подпишете нещо. Ако не сте сигурни за клауза, дума, израз и т.н., и имате нужда от разяснения, вие сте в правото си да попитате. Ако все още не сте сигурни, потърсете помощта на специалист.

Какво жилище можете да си позволите

Съобразете се с бюджета си и се придържайте към него. Бъдете разумни и реалистични за това, което можете реално да си позволи да изплащате през следващите няколко години.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate