Водещи

четвъртък, 1 април 2021 г.

Евтини мебели по поръчка в София – какво всъщност означава това?

Столицата ни е градът с най-гъста населена територия и най-добри финансови възможности на потребителите. Вероятно поради тази причина там са обикновено и най-високите цени, включително при обзавеждането. Възможно ли да се намерят евтини мебели по поръчка или става дума за рекламен трик, с който някои производители успяват да привличат клиенти?

Определението „Евтино” – субективно понятие за отделния потребител

Определението „евтин” е субективно понятие за потребителите от различните социални групи. За някои 5000лв за кухня по индивидуален проект е чудесна оферта, но за други стойността е твърде висока. Кога и можем ли изобщо да говорим за евтини мебели по поръчка в София? На всеки е ясно, че поръчковата изработка е по-скъпа от производството „на конвейр”, но защо това е така, на много хора не е напълно ясно.

За да изработят вашите мебели, и то по предварително изготвен проект, мебелните производители влагат солиден финансов, човешки и времеви ресурс. Обикновено това са малки компании, които не разполагат с многочисления персонал на големите производители. За сметка на това почти всеки член от екипа на такава фирма е доказан специалист и мултифункционален работник.

Добрите производители на поръчкова мебел предоставят на клиента 3D проект на изделията, които могат да изработят. Така поръчителят може да добие най-ясна представа как ще изглежда готовото обзавеждане на съответната стая. Предлага се избор и по отношение на материалите. Малко от големите фабрики работят с масив, но малките частни предприятия предлагат и този вариант.

Самият производствен процес включва множество операции, изпълнени на различни по вид машини, а някои детайли се изработват изцяло ръчно. Абсолютно невъзможно е да намерите евтини поръчкови мебели от масив нито в София, нито в останалите градове на страната. Дори масовите изделия от ПДЧ и МДФ, ако са направени по размер на клиента, ще бъдат с доста по-висока цена. Дължи се на сложността на реорганизация на производствените процеси.

Защо все пак поръчковата мебел може да бъде евтина?

Понякога цените на уникални мебелни продукти, проектирани за конкретен човек, могат да се окажат по-евтини от масовата продукция, налична на пазара. И тук съвсем не сравняваме цените, а рентабилността на покупката. Мебелировката, направена по поръчка е с по-добро качество и има много по-дълъг експлоатационен живот.

Изцяло погрешно е да се разглежда стойността на едно мебелно изделие като цифри. Ниската цена, съпроводена от ниска функционалност и кратък живот, се оказва твърде висока. Ако платите 1000лв за кухня, която ще се разпадне след една година употреба, значи сте платили твърде висока цена. Когато платите 5000 лв за продукт, който ще запази своята привлекателна визия и практичност в продължение на 20 години, можете да бъдете сигурни, че сте направили отлична сделка.

В София не е невъзможно да се намерят евтини мебели по поръчка. При това говорим за уникални мебелни шедьоври, проектирани за конкретно жилищно пространство. Въпросът е да се изгради правилно отношение към субективното понятие „евтин”.

Евтин е всеки мебелен продукт, за чиято покупка нито за миг няма да съжалявате. Той ще ви дава повод за гордост, когато посрещате гости в дома си. Ще ви създава топлина, комфорт и уют и то не за една година, а докато в даден момент му се наситите и решите да го замените с друг.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate