Водещи

сряда, 17 февруари 2021 г.

Новата мода при домашните кухни – цветовото съчетание на годината

кухни
Домашните кухни често се превръщат в най-използваното помещение от дома – и как иначе, след като действително прекарваме значителна част от времето си в жилището именно там. В любимата си кухня приготвяме вкусни кулинарни съчетания, я сутрин си даряваме няколко блажени минутки в пиене на кафе и докосване до уюта и покоя, които са основна и съставляваща част от уюта на всяка кухня.

В днешната статия решихме да се обърнем към онези от вас, на които или предстои изграждане на нови кухни, или са решили да обновят и декорират отново старите си кухни. Съвсем естествено е и при двата случая да стартираме с цветовете – знаем, че от Pantone ежегодно избират цвят на годината, който категорично да доминира и който е повече от добра идея да имплементираме в собствените си дизайни. Ето кои са багрите, на които да заложим през 2021г. в дизайна на своите кухни. 

За тези от вас, които ще изграждат нови кухни – внесете цвят в шкафовете и чекмеджетата

Изграждането на нови кухни винаги стартира с изготвянето на проект, който е максимално съобразен с изискванията и предпочитанията на клиента. Един от най-лесните начини за създаване на модели кухни, които се характеризират със свежест и нестандартен дизайн, е включването на цвят в проекта.

През 2021г. на почит ще бъдат не един, а цели два цвята, между които можете да избирате или между които можете да правите съчетания по отношение на дизайна на вашите кухни. Говорим за жълтото и сивото – на пръв поглед са контрастни багри, но бихме казали, че са наистина удачно и успешно решение, говорейки за дизайн на кухни. Жълтият цвят символизира свежест, топлина и семеен уют, докато сивият е белег за устойчивост и стабилност. Ако искате да имеплементирате само едно от тези усещания в дизайна на своите кухни, то тогава е вариант да заложите само на единия от тези цветове. Опция е и да създадете страхотна комбинация между тях – изберете дизайн за своите кухни, в който шкафовете и чекмеджетата ви да бъдат в акцентни тонове. 

Ако желаете да обновите вида на своите кухни, заложете на аксесоари

При вече готови кухни съвсем удачен вариант е да внесете малко характер и атмосфера в тях, избирайки прекрасни аксесоари, които да подчертаят дизайна и да накарат помещението сякаш да изпъкне. Жълтото и сивото отново са цветове, които съвсем успешно ще откриете при безброй много варианти за украса – вази, покривки, кухненски поставки, бурканчета за подправки, картини са само част от аксесоарите в тези цветове, които още сега да включите в дизайна на своите кухни.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate