Водещи

петък, 6 март 2020 г.

Как да изберем плочки за банята


Как да изберем плочки за банята

Преди да пристъпите към ремонт на банята, трябва да решите няколко важни проблема, основният от които е изборът на плочки.

На какво си струва да обърнете внимание и как да направите правилната селекция – това са все въпроси, които са тясно свързани с големината на помещението. 

По правило не само стените, но и подовата настилка в банята е традиционно решена с керамични плочки. Затова въпросът с избора им е наистина с голяма тежест по отношение на крайния резултат. Ето защо сега ще засегнем няколко важни детайла относно техния избор.

Качеството на плочките за баня

Има достатъчно голямо разнообразие от материали, така че, винаги можете да направите най-добрия подбор. Подовите плочки, изработени от теракота и гранитогрес, например, се славят с голяма издръжливост. За облицовка на повърхността на стените може да се използват обикновени фаянсови плочки.

Какъв цвят трябва да бъдат плочките за банята

Изборът на цвят на плочките в банята е още един въпрос, по който си струва да размишляваме. Белите плочки са класически избор, но такова решение понякога може да направи дизайнът твърде безличен и скучен. Не трябва обаче да се пренебрегва ролята на белите плочки по отношение визуалното разширяване на пространството.

Най-добре би било, ако ги комбинирате с плочки в същия размер и със същата текстура, но в различен цвят. Така например, бяло и синьо е една страхотна комбинация за всяка модерна баня. Подобно съчетание въздейства много ободряващо и едновременно с това създава усещане за хармония.

В случай, че за вас е важно да придадете повече уют, може спокойно да заложите на плочки в кафяв или бежов нюанс.

От друга страна ярко червените, златисти или жълти плочки за баня ще се превърнат в страхотен акцент, с който да маркирате някои предпочитани зони. Единственото, с което трябва да внимавате е да не „пренаситите“ интериора с тях – една умерена употреба би била идеален вариант.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate