Водещи

понеделник, 14 октомври 2019 г.

Всичко, което трябва да знаете за стъклените плочки


стъклени плочки

Стъклените плочки се свързват с мозайката. Тя е позната на човечеството повече от 45 века. Тя е предпочитана и до днес заради наситеността на цветовете си и способността си да отразява светлината под най-различни ъгли. В сравнение с керамичните и порцелановите плочки, стъклените не са пластични, структурата му е устойчива, което е и причината да се чупят толкова лесно при натиск.

През Византийската епоха Константинопол е станал център на мозаечното изкуство, по-точно, в църквата Света София. Едва през 20 век мозаечните плочки започват да се произвеждат масово и да се използват от по-широк кръг хора. Днес стъклените плочки се използват задължително при изграждането на СПА центрове, басейни, кухни, бани. Оцветяването на мозайките вече е толкова лесно, че можете да поръчате персонализирани стъклени плочки с Ваш дизайн или със снимки на Вас и семейството Ви.

Стъклените плочки се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери, както и в комбинация с други материали, като неръждаема стомана. Те осигуряват хидроизолация на места с висока влажност и са чудесен материал за декорация. Освен това, стъклото не избледнява на слънчева светлина и е устойчиво на замръзване. Ако искате да използвате стъклените плочки като подова настилка, потърсете модели с текстура, за да избегнете хлъзгане при намокряне. 

Стъклените плочки са основно два вида – с покритие или без. Плочките с покритие обикновено се използват като основа за някакво изображение, а в миналото – за иконопис. Плочките без покритие са онези, които пречупват светлината в басейните. Те могат да имат цветове, в зависимост от примесите, с които са направени. Стъклените плочки могат да са еднакви на вид или да се предлагат с различни размери и форми, което ги доближава до едновремешните мозайки. Неправилните форми са идеални, когато търсите по-разчупен и нестандартен дизайн. За улеснение, стъклените плочки за баня се предлагат готови, наредени върху хартиени или прозрачни листове за мигновено инсталиране. 

Подходящи повърхности за инсталиране на стъклени плочки са всички, които могат да издържат тежестта им и имат необходимата хидроизолация. При монтажа се използва лепило за плочки и фугираща паста. Ако плочките не са прозрачни, цветът на лепилото е без значение. Фугиращата паста обаче се предлага в голямо разнообразие от цветове, което да отговаря на всеки стил. Ако Вашите стъклени плочки се отличават с принтирани дизайн или рисунки, преценете кой цвят доминира над останалите и така изберете каква фугираща паста да използвате.

Цената на стъклените плочки варира, но можете да ги инсталирате сами, стига да имате подходящ трион за рязане. Препоръчва се в комбинация с плочки от различен материал и размер.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate