Водещи

понеделник, 20 юли 2015 г.

Хидроизолация на тераса от Валфорс ЕООД

Влагоизолиране на терасата в 10 стъпки?

Терасата е съоръжение от покривен тип, което може да бъде перфектна връзка на жилището с околната среда, а понякога тя дава чудесна възможност за добавяне на допълнително жилищно помещение, особено в малките апартаменти. Не рядко, именно терасата придава уникален естетичен вид на цялата сграда и почти винаги е разположена върху вътрешни помещения или лежи директно върху земята, което е причина тя да се нуждае от хидро и топлоизолация. В такива ситуации, хидроизолация на тераса от Валфорс ЕООД е перфектното решение.

Повечето съвременни тераси са облицовани с керамични плочи, което цели не само да придаде по-добър вид на настилката, но и да предпази бетонната плоча от неблагоприятните атмосферни условия, на които тя е постоянно изложена. Керамичните плочи, обаче, независимо от своята здравина не могат да бъдат надежден защитник срещу влагата и затова е важно, преди тяхното поставяне да се направи качествена хидроизолация на терасата.

Влагоизолиране на тераса в 10 стъпки:


Стъпка 1: Първата стъпка преди полагане на хидроизолация на тераса от Валфорс ЕООД изисква нанасяне на контактен слой силнозалепяща емулсия между бетона и циментовата замазка. С това се цели да се придаде гъвкавост на цялата конструкция и да се подготви повърхността за изпълнението на следващата стъпка.

Стъпка 2: Терасата трябва да има наклон от минимум 2 – 2.5%, който да предотврати задържането на вода. Този наклон се постига, като се положи оформяща циментова замазка, върху която, след втвърдяването се монтират металните фитинги.

Стъпка 3: Повърхността, върху която ще се положи от Валфорс ЕООД хидроизолация на тераса, трябва да бъде грундирана, като грундът се нанася посредством четка с дълъг косъм. След изсъхване на грунда се полага самозалепяща се битумна мембрана, като отделните компоненти се застъпват на около 8 см. Полагането на мембраната става чрез притискане с валяк.

Стъпка 4: След полагането на битумната мембрана се пристъпва към инсталирането на хоризонтален дренаж и топлоизолация на терасата, което е особено важно, когато тя е закрита или разположена над вътрешно жилищно помещение.

Стъпка 5: Върху дренираната и топлоизолирана повърхност се прави циментова замазка с дебелина от поне 45мм, като при тераси с площ от 20-25кв/м е наложително да се изрежат разширителни фуги, които се запечатват с уплътнително лепило.

Стъпка 6: При хидроизолация на тераса от Валфорс ЕООД, трябва да изминат 5 дни след изпълнението на циментовата замазка, преди да се положи първия слой хидроизолационно покритие, което обикновено е под формата на двукомпонентна хидроизолираща мембрана.

Стъпка7: С помощта на хидроизолационна лента се запечатват съединителните и разширителни фуги, а за подовите сифони се използва хидроизолационен маншон, който се поалага в първия хидроизолиращ слой.

Стъпка 8: Тази стъпка включва нанасянето на втори слой двукомпонентен хидроизолационен материал, като общата дебелина на двата слоя трябва да бъде 3мм. По този начин се гарантира качественото хидроизолиране на терасата, с което се удължава значително нейния експлоатационен период.

Стъпка 9: Тази стъпка се състои в залепяне на керамичните плочки, като те се фиксират с помощта на супергъвкаво лепило. От особена важност за здравината на залепяне е лепилото да бъде с еластична консистенция, за да може да се отговори на механичните промени в основата, вследствие на температурните колебания.

Стъпка 10: Фугите по стените и пода, както и ъглите и съединенията между плочките и балюстрадата следва да се запълнят с високоустойчива гъвкава фугираща смес.

В случай, че решите да оставите тази работа на професионалистите от Валфорс ЕООД, можете да се свържете с тях по следния начин:

лице за контакт: Валери Василев

0885 75 57 27

Адрес:
София, жк "Дружба" 2, ул. Обиколна 268

email: office@remont-na-pokrivi.org

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate