Водещи

вторник, 22 юли 2014 г.

Покупка на обзаведен апартамент

обзаведен апартамент
Много от предлаганите на имотния пазар апартаменти днес, са в напълно завършен вид, по-старите са реновирани, а голяма част и напълно обзаведени.

Дали, обаче е добра идея да закупим напълно обзаведен имот, независимо дали става въпрос за къща или апартамент? Тук ще се спрем на някои плюсове и минуси на тази идея.

На първо място цената на обзаведените жилищни имоти е много по-висока, тъй като в нея са включени всички скъпи материали и мебели, използвани за изграждане интериора на имота. Освен това, обзаведените и изградени с по-скъпи материали, като ламинат, теракота и гранитогрес жилища, спадат към т.нар луксозни имоти и тяхната цена е логично по-висока, но от друга страна, хората с възможности едва ли предпочитат интериорът в техния дом да бъде създаден от друг, особено когато тези собственици имат друго виждане за стила и излъчването на своя дом.

Възможно е понякога мненията да съвпадат и състоятелните купувачи да одобрят настоящия вид на предлаганото жилище, тъй като продавачът често ползва услугите на професионален консултант по интериорен дизайн, който да създаде атмосферата в предлагания имот. Има и случаи обаче, когато купувачът се спира на един обзаведен апартамент или къща, с уговорката, че го привлича само локацията и възнамерява да промени, оскъпяващата част от цялостния облик на имота.

За хората с по-скромни средства рядко се предлагат обзаведени апартаменти и това е по-изгодно за тях, тъй като средствата, които са успели да набавят за покупката на самото жилище едва ли ще могат да покрият обзавеждането му и те често използват старите си мебели, които пренасят от предишния си дом.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate