Водещи

понеделник, 5 май 2014 г.

Можем ли сами да намерим желания имот?

търсене на имот
Несъмнено има много неща, за които трябва да се погрижите, когато дойде времето да си купувате недвижим имот, но знаете, че трябва да го направите, независимо колко усилия и нерви ще ви коства всичко това. По темата е говорено доста, но ще ви представим няколко прости съвета при покупката на ново жилище, с които се надяваме да ви бъдем полезни.

На първо място – огледайте детайлно имота. Не се ограничавайте единствено до потенциалния си дом, а проучете и тези около него. Разходете се пеша или с кола из квартала, за да усетите атмосферата и да прецените дали точно това е мястото, където ще се чувствате добре. Със сигурност няма да ви е приятно да се окаже, че кварталът е занемарен, пълен с мръсотия, лоша инфраструткура и липса на важни учреждения като болници, училища, а също така и ограничен достъп до обществения транспорт. Вие можете да промените почти всичко в апартамента си, но не и мястото, където се намира.

Определете бюджет, в който ще трябва да се вместите, още преди да тръгнете да търсите имот. Въпреки, че в банката ще ви кажат колко точно можете да получите като заем, има много други фактори, които ще определят бюджета ви. Според финансови експерти, препоръчително е да изразходвате до 30 процента от месечния си доход за новата си къща или апартаменти. Тук се включват абсолютно всички разходи, свързани с покупката, поддръжката, ипотека и други данъци и такси. Когато теглите заем, прочетете внимателно договора, преди да се подпишете. Уверете се, че всички условия и точки са ви ясни, като всичко трябва да бъде черно на бяло – не се доверявайте на устни договорки.

Ако търсите да си купите нов дом, но все още не сте продали сегашния си, е по-добре да отложите търсенето си. Едва ли искате да изпаднете в ситуация, когато ще трябва да плащате едновременно две ипотеки. От друга страна, не продавайте имота си, преди да сте намерили нов, защото така може да се озовете на улицата или принудени да живеете известно време в хотел.

Не сравнявайте цените на два имота за продажба, когато се опитвате да определите колко сте склонни да отделите като пари за покупката. Вместо това, вижте цените на вече продадените жилища. Един продавач може да постави каквато цена си пожелае, като е много трудно да се определи дали е наистина реална. Ако наистина целият този процес ви се струва прекалено натоварващ и мислите, че няма да се справите сами, най-добре използвайте услугите на професионален агент или агенция за недвижими имоти.


Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate