Водещи

вторник, 27 май 2014 г.

Когато е необходим ремонт на покрива

Ремонт на покрив

Всяка къща изисква постоянна поддръжка  и грижи. С повечето неща е лесно да се справим, тъй като имаме по-лесен достъп до тях, но покривът  е нещото, за което се сещаме едва, когато протече.

Преди да се заемем с неговия ремонт е добре да установим мястото на теча. Ако става дума за няколко счупени керемиди, проблемът бързо може да се отстрани с тяхната подмяна, но когато имаме много стар и нуждаещ се от цялостна подмяна покрив, трябва да планираме сериозен ремонт

Ремонтът е добре да започне през лятото, когато вероятността от дъжд е по-малка, след което е важно да наемем фирма, която да извърши подмяната на протеклия покрив. Добре е да се обърнете към лицензирана строителна фирма, с която да сключите договор, с който да уточните сроковете на изпълнение и гаранцията по ремонта, като тя трябва да бъде поне три години.

Важно е да се знае дали е необходима подмяна и на подпокривната конструкция, освен на покривното покритие. Ако покривът е много стар може да се наложи да се смени цялата конструкция, което ще отнеме повече време и средства.

За да издържи покривът по-дълго време до следващия ремонт е добре да се използват качествени материали. На пазара вече има изобилие от различни, като материал керемиди и според наклона на покрива и вашите лични предпочитания можете да изберете дали да бъдат: битумни или керамични, бетонни, интернитови, естествен камък или рулонна хидроизолация.
Важното е, ремонтираният от вас покрив да издържи достатъчно дълго, че да забравите напълно за неговото съществуване.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate