Водещи

вторник, 1 април 2014 г.

Малки къщи

малка къща

Ако сте загрижени за околната среда, ще направите всичко по силите си, за да я запазите. Да живееш в малка къща е един от най-добрите начини, по които това може да бъде направено. Обикновено малките къщи са с уникален дизайн, като целта е да се пести пространство. В тях например, килерът е значително по-малък, а в някои случаи дори липсва, същото важи за трапезарията и някои други стаи, които винаги присъстват в стандартните къщи. Освен това, обзавеждането е мултифункционално, съобразено с ограниченото място. Не се учудвайте ако отидете на оглед на подобен имот и видите легла, които се прибират до стената или масичка за хол, снабдена с място за съхранение на вещи под повърхността си. Има и редица предимства, които могат да ви накарат да си купите малка къща. В следващите редове ще ви запознаем с някои от тях.

На първо място можем да изтъкнем факта, че малките къщи са значително по-добри за околната среда. Причината за това е по-малкото пространство, което използвате, което следователно води до по-нисък разход на енергия и ресурси, а освен това и до по-ниски нива на замърсяване. В дългосрочен план това е много изгодна и рентабилна инвестиция, както за вас, така и за природата. Поддръжката и почистването на къща с малка квадратура е в пъти по-лесно от останалите. Така ще имате повече свободно време за почивка и забавление през уикенда и почивните дни.

Малките къщи са устроени по различен начин. Както споменахме по-горе, много от тях не разполагат с трапезария, което е наложено от нуждата за ефективно използване на пространството. Други малки къщи имат по-малки помещения, както и място за съхранение на вещите. Това ще ви принуди да събирате неща, от които не се нуждаете, а какво по-хубаво от това? Вместо да задръствате гардероба си с тонове дрехи, които никога няма да носите, вие може да ги подарите на някой, който наистина има нужда от тях.

В случай, че наистина сте загрижени за околната среда, покупката на малка къща може да ви се стори доста интригуваща идея. Можете да потърсите в интернет за подобни обяви – множество агенции за недвижими имоти, като Янтра Хоумс Велико Търново, предлагат подобни места за живеене.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate