Водещи

събота, 30 април 2016 г.

Хладилник Либхер Комфорт - как да се грижим за него?

хладилници Liebherr Comfort
Размразяването…

Ако сте си купили хладилник Либхер Комфорт, който е от класическата разновидност и се нуждае от размразяване, добре е да знаете как да правите това. Обикновено размразяването е достатъчно да се извършва един път в годината, но ако по някаква причина е нужно повече, тогава трябва да се прецени на момента.

Кога е най-добре да се размразява?

Най-доброто време е обикновено през лятото, защото тогава ледът ще се стопи по-бързо в резултат от по-високата температура на въздуха. Добре е да го оставите за около 24 часа, а след това да попиете с хартиени кухненски кърпи, които да изхвърлите след това.

А моделите no frost?

Моделите no frost на хладилник Либхер Комфорт не изискват размразяване, но това не означава, че не изискват никакви грижи. Те трябва да се почистват веднъж в годината старателно. Възможно е да има някаква неприятна миризма, която да е останала от някаква храна, която сте замразявали там през годината.

Как да почистим модел no frost на Либхер Комфорт?

Почистването се извършва изключително лесно. Напълно е достатъчно да вземете една чиста гъбичка и да я напоите с прясно изцеден лимонов сок, оцет или сода за печене и вода. Друга опция е да ползвате препарат за миене на чинии, който също почиства отлично. Всички тези опции ще отстранят неприятната миризма от вашия хладилник Либхер Комфорт.

А ако миризмата не се маха?

Ако миризмата не си заминава, тогава най-вероятно ще е необходимо да почистите цялото хладилно отделение, а не само камерата или фризера. Това се прави по същия начин. Добре е да имате предвид, че и гумените уплътнения на вратата на хладилника също трябва да се почистват старателно, защото проучвания показват, че именно те се оказват източник на неприятна миризма при повечето хладилници. Ето защо когато почиствате не забравяйте и това място.

Къде да поставя уреда си?

Всеки хладилник Либхер Комфорт изисква зад него да има известно разстояние, каквото впрочем е задължителното условие и за всеки друг уред. Ако няма такова разстояние уредът може да се повреди и да създаде проблеми. Оставяйте по няколко сантиметра между него и стената като е добре да има купим една педя.

Прочитайте упътването при покупка на нов уред…

Когато си купувате хладилник Либхер Комфорт никога не пропускайте да прочетете упътването на уреда. Имайте предвид, че всеки уред си има някои свои особености и разбира се общи правила за употреба, с които трябва да сте запознати. Не допускайте да развалите своя високо качествен хладилник поради невежество и неправилна експлоатация.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate