Водещи

понеделник, 23 март 2015 г.

Кои грешки да избегнем използвайки камери за наблюдение на дома

Как да използваме правилно цялата апаратура за видеонаблюдение на дома?

Всеки ден някое нарушение остава недоказано и ненаказано, защото охранителната система за имоти е свързана неправилно или не функционира изобщо. Използвайки камери за охрана трябва да бъдем сигурни, че при посегателство над нашата недвижима собственост ще имаме видео картина, която да го докаже. Имайки предвид не толкова ниските за видеонаблюдение цени е добре да се убедим, че не даваме парите си напразно.

Ето някои от най-честите грешки, които се допускат при охраната на имот с камери за наблюдение:

Неработещи камери. Колкото и странно да звучи, много често се случва да сме сигурни, че имаме изправна система, а да се окаже, че някоя камера не функционира. При скорошни токови удари или стари модели, това е напълно вероятно. Камерите понякога се разместват, биват умишлено повредени или се разфокусират. Проверявайте периодично техническата изправност на своите камери.

DVR  рекордерът наистина ли записва. Това е често срещана грешка при охрана с камери за наблюдение и запис.  Нещо се случва, но липсва видео, което да го докаже. Уж системата работи, но.. упс, някой е забравил да натисне ‘’Record’’. Ако сте променяли настройките или някой си е ‘’играл’’ със системата, уверете се, че е програмирана да записва.

Всички кабели ли са включени? Освен ако не ползвате безжични (ip) камери за наблюдение на дома, то следете внимателно дали всяка камера е свързана към DVR рекордера. Много често се случва ресторанти, барове или други места, които сменят своите собственици да използват различни фирми за поддръжка и всяка фирма да свързва по различен начин системата за наблюдение.

Правилните камери, по правилния начин ли използвате? Честа грешка на много сосбственици на камери за наблюдение на живо е да наследяват охранителната система в своя дом или офис и решават, че начинът, по който е инсталирана е адекватен на новата ситуация. Проверете, не само дали камерите работят, но и дали покриват правилните ъгли и дали са монтирани и настроени, така че да Ви вършат работа.



Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate