Водещи

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Допълнителните постройки в един селски имот

къща с барбекю
Покупката на селски имото може да донесе много ползи и най-голямата от тях е възможността да се откъснем от натоварения и изпълнен със стрес живот в шумния и мръсен многолюден град.

Това, което ще ни донесе покупката на къща в някое закътано опустяло селце е предимството да се откъснем от натоварения график, сред тишина, спокойствие и красива природа. Заедно с това, купувайки един селски имот често имаме шанса да се сдобием и с допълнителни постройки, разпръснати из неговия двор, които отдавна са изгубили възможността да служат по първоначалното си предназначение.

Селските къщи обикновено са малки – често, заемащи един етаж, което е крайно недостатъчно, като площ за едно модерно семейство или за гостите, които то би могло да покани в своето прекрасно райско кътче.

В случаите, в които селската къща е твърде малка за нуждите на нейните собственици на помощ идват стопанските постройки, които могат да се преустроят, като допълнителни спални за гости със собствени бани и тоалетни, да се изгради лятна кухня с пещ, а защо не и барбекю с места за отдих, където почивката ще бъде пълноценна и възможно най-приятна.

Изоставените селски имоти обикновено се продават на изключително достъпна цена, а наличието на допълнителни (не рядко масивни) постройки правят сделката изключително изгодна.

Получвайки една малка селска къща, заедно с просторен двор, в който има поне две пристроени помещения се дава достъп до много по-голяма жилищна площ, отколкото началната оферта е предлагала.

Единственото, необходимо за превръщане на пристройките в жилищни помещения е едно сериозно преустройство, свързано с не малко разходи, но изгодната продажна цена често компенсира това неудобство.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate