Водещи

понеделник, 8 юни 2020 г.

Избор на работно облекло за работа на открито и работа на закрито

работно облекло за работа на открито и работа на закрито
Работно облекло за работа на открито – какви характеристики трябва да притежава то?

Специалистите в областта на жилищното и комуналното обслужване, пътните служби, работниците, заети в транспорта и много други отрасли, прекарват доста време на открито. За такива професии се изисква работно облекло, което съответства на сезона.

През топлия сезон работното облекло предпазва от слънчева светлина, валежи, вятър или замърсяване. Следователно, то трябва добре да пропуска въздуха, да съхне сравнително бързо и лесно да се почиства и дезинфекцира.

През зимата на преден план излиза и още една важна характеристика – предпочитат се най-вече работни дрехи, които топлят добре. Също така те трябва да са устойчиви на вятър и вода, да са практични, комфортни за носене. Важно е и да не са твърде тежки, защото това може да попречи на нормалната работа.

Ако за да изпълнява задълженията си даден работник е в повечето време на открито, в условията на ограничена видимост, в този случай са необходими сигнални работни дрехи. Към тях се добавят светлоотразителни ленти от специални материали, както и основната част от работния костюм е ушита от платове в ярки цветове.

Кога трябва да се носи защитно работно облекло със светлоотразителни елементи?

Такова облекло е задължително за всички, които работят на улицата, без значение дали това става в светлата или тъмната част от денонощието. През деня се разчита предимно на яркия цвят на работните дрехи, а през нощта – на светлоотразителните ленти.

Подобно облекло е предназначено най-вече за служители, които работят по пътища, паркинги или други обекти, около които преминават превозни средства.

За работа на закрито

Работниците, който работят в закрити помещения също се нуждаят от работно облекло. Това се отнася най-вече до специалисти от фирми за почистване, медицински институции, търговски обекти, производствени предприятия. Работното облекло предпазва от химически влияния или други агресивни вещества, както и осигурява удобство.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate